З початком повномасштабної війни 24 лютого 2022 року багато українців відчули необхідність назавжди позбавлятися нав'язаної російської мови та їхньої культури.

Артисти теж підхопили цю ініціативу: співаки припинили співати та випускати пісні мовою окупанта, інфлюєнсери стали вести сторінки в соціальних мережах українською. Інтерв'ю знаменитостей теж почали виходити українською мовою. І це все чудово і прекрасно, якби не одне "але", про яке розповів український блогер Ваня Рассел, який і сам донедавна був російськомовним, а зараз ухвалив тверде рішення не повертатися до російської мови.

Вся справа в тому, що багато наших співаків планують повернути у свій репертуар російськомовні пісні, а деякі взагалі вирішили не переходити на українську мову "в побуті". Про це стало відомо завдяки відео Вані, де він пройшовся по Тіні Кароль, Світлані Лободі, Максу Барських та Луні.

Макс Барських, скріншот: Instagram

Першою стала Тіна Кароль. Рассел зазначає, що він дуже любить цю артистку, але не може прийняти той факт, що співачка поверне у свій репертуар російськомовні пісні. Про це вона сама за фактом розповіла на своєму концерті. Вона запитала у зали, яку пісню виконати та публіка запросила хіт із російськомовного репертуару Кароль.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

"Я б із задоволенням, але поки що війна я не співаю. Всі російські мої пісні залишилися на поличці. Поки йде війна, вони не звучатимуть", - заявляє Тіна.

Тіна Кароль та ALPHAVILLE, кадр із виступу

Ваня Рассел щиро не розуміє, за що ми тоді боремося. Зараз усі переходимо на українську, а після війни знову повернемось до російської?

Далі він згадав і про співачкуЛуну, у якої і більшість аудитоии до війни була з рф. Дівчина заявила, що "не встигла дропнути російськомовні пісні" і теж зробить це після війни.

"Якщо у вас дох*іна російськомовних хітів і ви хочете, щоб їх почули, і якщо там сам сенс передається російською мовою, то візьміть і дропніть їх просто зараз. Залишіть це в минулому, якщо це ще залишилося. Я шокований, мені це неприємно. Навіщо це все робиться?", - обурений блогер.

Ваня Рассел, фото Знай.uа

Також він згадав і Світлану Лободу, яка нещодавно випустила пісню "По-українськи", але під час зйомки кліпу і вона, і її команда, і її танцюристи спілкувалися російською мовою і не посоромилися показати це українцям.

"Світлано, зупинись. Зроби хіт, які ти робила раніше. Не треба показово робити свій патріотизм. Тут Світлана Лобода співає нам "по-українськи" і тут виходить зйомка кліпу, де весь процес йде російською мовою. Мені так стало соромно, всі знімальному майданчику розмовляли російською мовою. Ви б хоч поважали момент, який ви зараз створюєте. Ви одягли українські вишиванки і там танцівниці говорять російською", - ділиться Рассел.

Світлана Лобода, фото: Instagram

Те саме стосується і Макса Барських, який і пісні співає українською, і інтерв'ю дає теж українською, а ось репетиції проводить так само, російською мовою.

"Коли ти бачиш, як хтось показує свій патріотизм, потім він говорить російською мовою... Це і тут, і тут можна посидіти. Я вибираю для себе українську мову, тому що я живу в Україні, це державна мова", - підсумовує Ваня Рассел.

Нагадаємо, що Тіна Кароль зробила священну справу посеред поля, яку рознесли росіяни: "Все буде Україна".

Раніше ми повідомляли, що Світлана Лобода згадала про дурні розставання та тишу: "Ну як ти там?".

Також стало відомо, що Макс Барських зізнався, через які спогади у нього стоїть ком у горлі: "Занадто емоційні".