Волонтер і телеведучий Сергій Притула з початку повномасштабної війни виявляє себе більше в якості першої частини свого опису.

Нещодавно він із дніпровським блогером Лаченом зібрав гроші на байратари для ЗСУ, але завод прийняв рішення надати їх безкоштовно, тому хлопці вирішили купити для України супутник і річний доступ до бази даних супутникових знімків для української армії. "Помічник" у режимі реального часу показуватиме ситуацію на тимчасово окупованих територіях.

Сергій Притула та Ігор Лаченков, фото: Telegram

Зараз Притула знову став рятівником для українців, тільки вже не як волонтер, а як психолог.

Більше п’яти місяців українці живуть у стані стресу через війну. Хтось навчився справлятись з собою і підтримувати тих, хто навколо. Комусь досі складно опановувати себе. Волонтер, ведучий Нового каналу та засновник Благодійного фонду Сергій Притула поділився своїми порадами з цього приводу.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

В Україні готується революція у житловій сфері

Показати ще

"Спілкуйтеся! Спілкуйтесь і будьте поряд, коли комусь із рідних чи друзів важко, – радить Притула. – Це, насправді, тотальна проблема. Війна – то страшний форс-мажор, який може зламати людину. Бо в неї просто немає схожого досвіду. Як реагувати на тисячі смертей? На мільйони біженців? Голова це сприймає, але серце вискакує, а організм "теліпає"."

Сергій Притула і проєкт NEST, фото: пресслужба Нового каналу

Сергій Притула каже, що важливо не гризти себе та спокійно все аналізувати.

"Велика проблема для суспільства в тому, що люди вважають, що роблять недостатньо для нашої перемоги, - каже він. - Ось людина ходить і думає: "Я мало роблю". Раджу сісти, заспокоїтися і подивитися, скільки і чого ви робите. ходіть на роботу, виконуєте свою справу і чесною працею допомагаєте українській економіці – це чимало.Якщо ви ще при цьому донатите волонтерам, плетете маскувальні сітки, то що ще від себе хочете?Не вигризайте себе!Не випалюйте!Ви не винні в тому, що Путін напали на Україну.Ви робите достатньо!Інша справа, що є ті, хто нічого не робить.Що війна, що без війни є люди, які ставлять все під сумнів, шукають зраду, розповідають, що солдати воюють неправильно, волонтери у нас неправильні Але я радий, що в українському суспільстві таких, по суті, вкрай мало."

Сергій Притула та 10-річна Валерія

Нагадаємо, що Сергій Притула та Ігор Лаченков показали, заради чого українці зібрали 600 мільйонів гривень.