За вікном в українців тепер справжня весна. Прийшло тепло, а разом із ним і нові цікаві ідеї для чудового десерту.

На цей раз ми знайшли спосіб приготування "дитячого тістечка". Як його тільки раніше не називали – і "шкільне", і "22 копійки".

Що нам потрібно: 600 г борошна, 200 г цукру, 300 г вершкового масла, 1,5 яйця (1 ціле + жовток), щіпка солі, 1/2 ч. л. соди гашеної оцтом (або 1 ч. л. розпушувача), ванільний цукор за бажанням. Для прошарку: 400 гр яблучного повидла.

Тістечко "22 копійки", скріншот: YouTube

Як готувати: м'яке вершкове масло|мастило| збити з цукром, сіллю|соль| і ванільним цукром. Додати|добавляти| яйця і знову збити до однорідності. Додати соду з оцтом (якщо використовуєте розпушувач, його треба додати в борошно). Просіяти борошно і вимісити тісто. Довго місити руками не треба. Воно виходить м'яким і добре збирається у кулю. Обмотати плівкою та прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Популярні новини зараз

Тарифи на світло дотягнуть до європейського рівня: без субсидії не вижити

"Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом

В Україні готується революція у житловій сфері

Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки

Показати ще

Охолоджене тісто розкотити в пласт завтовшки 5 мм. Випікати при температурі 180 15 хвилин. Гарячий корж поділити навпіл, змастити одну половину 2/3 частинами повидла і акуратно покласти на неї другу половину, змастити повидлом, що залишився. Нерівні краї зрізати та подрібнити до крихти, присипати зверху. Нарізати на порційні шматочки та готово!

Нагадаємо про ідеальне дріжджове тісто для пиріжків: рецепт, що викликає захоплення.

Раніше ми повідомляли про шоколадний пиріг без яєць і молока, який можна їсти в піст: нагадує брауні та ідеально підійде до чаю.

Також не завадять пишні пончики без зайвої олії: невигадливий рецепт, який оцінять господині.