Торт "Наполеон" багато років користується великою популярністю, а з його рецептом знайомий майже кожен. Але не всі знають про існування цього смаколику у солоному вигляді. Звичайно, крем та цукор туди не входять, а в основі рибка.

Такий закусочний торт полюбиться багато кому не менше традиційного "Наполеону". Може здатися, що процесів приготування багато, але вони дуже прості, тим більше така страва виглядає ефектно, а смак у неї неймовірний.

Солоний "Наполеон", фото ye.ua

Інгредієнти:

  • Листкове бездрожжеве тісто 1 кг
  • Сардина в олії 250 г
  • Яйце 4 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Сіль за смаком
  • Майонез 100 г
  • Вершковий сир 200 г
  • Часник 2 зуб.

Готуємо:

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Розкочуємо тісто, розрізаємо на 5 прямокутних заготовок однакового розміру. Викладаємо їх і обрізки тіста на лист, застелений пергаментом.

Робимо проколи вилкою на заготовках по всьому периметру. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Даємо їм охолонути. Відварюємо моркву до готовності. Охолоджуємо її та очищаємо від шкірки. Натираємо овоч на великій тертці. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Додаємо часник, трохи солі та 2 ст. л. майонезу до моркви. Добре перемішуємо.

Відварюємо яйця круто, натираємо яйця на великій тертці. Додаємо до них трохи майонезу. Злегка присолюємо і добре перемішуємо. Консервовану сардину подрібнюємо за допомогою звичайної вилки. Вливаємо до неї трохи олії з консервної банки. Ретельно перемішуємо.

Приготування солоного "Наполеона", фото sovkusom

Викладаємо корж із листкового тіста. Змащуємо його майонезом. Зверху викладаємо половину загальної кількості риби, рівномірно її розподіляючи. Потім поміщаємо другий корж. Далі шар за шаром, а поміж ними яєчна маса.

Обмотуємо торт харчовою плівкою, зверху поміщаємо дерев'яну дошку як вантаж. Забираємо в холодильник як мінімум на 12 годин, обрізки листкового тіста подрібнюємо в крихту і зверху на торт.

Нагадаємо, як легко приготувати ароматний сирний соус

Раніше ми писали, котлети з грибами та пшоном затьмарять традиційні