Багато хто недооцінює булгур, хоча це відмінне джерело вуглеводів, рослинного білка та клітковини. У крупі також є великий вміст калію, магнію і різних вітамінів, що робить її дуже корисною при захворюваннях серця і судин, проблемах з нервовою системою.

Більше того, булгур спокійно можна їсти під час Великого посту, і іншікруп. Готувати як у солоному, так і в солодкому вигляді, тому це дуже універсальна страва, яка не потребує навичок та багато часу.

Булгур, фото з відкритих джерел

Інгредієнти для пісного булгуру з овочами:

  • 250 г булгура;
  • 30 г рослинної олії;
  • 2 болгарських перця;
  • 2 помідори;
  • 1 цибулина;
  • 2 столові ложки томатної пасти;
  • сіль, перець, червона паприка до смаку.

Як приготувати:

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще
Потрібно нарізати соломкою перець, а помідор на кубики (попередньо можна ошпарити окропом помідор, щоб легко зняти шкірку). Також дрібно порізати цибулю. На повільному вогні в каструлі з товстим дном розігріти олію і пасерувати цибулю близько 5 хвилин. Додати перець і тушкувати 5 хвилин. Додати помідори, томатну пасту, посипати трохи червоної паприки та перцю. Готувати ще 3 хвилини.

Потім додати булгур і добре перемішати. Прогріти та перемішувати ще 5 хвилин. Додати окроп, посолити, накрити кришкою і варити на невеликому вогні протягом 10-15 хвилин. Потім зняти з вогню та залишити настоятися ще 15 хвилин.

Нагадаємо, забудете , що зараз пост: котлети з грибами та пшоном затьмарять традиційні

Раніше ми писали про те, що ідеальний рецепт вівсянки, який сподобається вашим дітям: ви такого не готували