Здавалось би, що зварити яйця на обід чи для приготування салату досить просто. Та інколи вони тріскаються і результат виходить не зовсім не таким, як ми хотіли.

На щастя існують кулінарні хитрощі, завдяки яким вам вдасться зварити яйця так, що вони не потріскаються під час кипіння. Кухарі з досвідом також пояснили, чому це трапляється і як можна цьому запобігти.

Варені яйця, фото vnimanie.pro

Як правильно варити яйця, щоб вони не тріскалися під час кипіння:

Перед тим, як розпочати процес варіння яєць дістаньте їх завчасно з холодильника. Продукт повинен прогрітися до кімнатної температури. Якщо ж у вас обмаль часу, холодні яйця можна залити теплою водою й дати постояти, поки не прогріються.

Пояснюється це дуже просто, адже при перепаді температур шкаралупа тріскається. Варто також добре помити яйця під проточною водою.

Популярні новини зараз

Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Далі налийте воду у каструлю та покладіть туди яйця, доведіть воду до кипіння та збавте вогонь. Варити їх потрібно на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин. Зауважте, що свіжі яйця завжди чистяться гірше. А для того, щоб вони добре чистилися, перед варінням покладіть у каструлю з водою 2 столові ложки солі.

Яйця, скріншот: Youtube

Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат

Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму

Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі