Домашні свіжі булочки смакуватимуть будь-кому, також можна покласти школярикам на перекус до школи.

Аромат домашньої випічки не залишає байдужими ні доросли, ні дітей. Виготовлене тісто смакуватиме й гостям, і як перекус як альтернатива магазинній випічці.

Смачні булочки. Фото: Youtube

Для приготування 12 булочок потрібно не багато компонентів, які знайдуться у дбайливої господині, або у кожному супермаркеті.

Що знадобиться

Популярні новини зараз

Акула цілком проковтнула дайвера, але він вижив і розповів, як це бути всередині хижака: "Мене почало сильно трясти"

Що зміниться, якщо постійно пити воду з лимоном: експеримент здивує всіх

У Раді ухвалили закон про нові виплати чиновникам: до 800 тисяч особам з інвалідністю, а 1 млн - у разі загибелі

Українцям виплатять 3400 гривень допомоги: хто отримає гроші до кінця квітня

Показати ще
  1. 150 гр сиру;
  2. 200 мл молока;
  3. 100 гр цукру;
  4. Щіпка солі;
  5. 1 яйце;
  6. 7 гр сухих дріжджів;
  7. 500 гр борошна;
  8. 100 гр вершкового масла.

Смачні булочки. Фото: Youtube

Додатково:

- Джем

- Жовток + 2 ч.л води для змащування

Як приготувати

Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і вершкового масла. Важливо, щоб усі продукти були однієї, бажано кімнатної температури, а молоко трохи більш теплим. Після того, як перемішали інгредієнти, додаємо борошно і замішуємо тісто. Насамкінець вводимо розм'якшене вершкове масло і ретельно вимішуємо тісто, на столі, протягом 10 хвилин.

Смачні булочки. Фото: Youtube

Накриваємо плівкою і ставимо в тепле місце на 1,5 години. Далі ділимо на 12 частин і формуємо булочки. Їх можна зліпити звичним традиційним методом, а можна розділити млинчик тіста начетверо, в центр покласти джем і з'єднувати кожен трикутничок навколо джему, защіплюючи ніби хусточку.

Смачні булочки. Фото: Youtube

Булочки накриваємо плівкою і даємо їм "підійти" 20 хвилин. Змащуємо жовтком, змішавши його з водою.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці, температура 180 градусів, 20-25 хвилин. Дістаньте булочки та посипте їх цукровою пудрою, або кунжутом.

Нагадаємо, ми писали, чому картопляне пюре виходить несмачним: три найпоширеніші помилки, які псують страву.

Як повідомляв "Знай.ua" простий пиріг-вишиванка, який прийдеться до смаку і родині, і господині: ні яєць, ні масла.

Також "Знай.ua" інформував, навіщо додавати у борщ яблука: секрет, який зробить улюблену страву неперевершеною.