На прилавках супермаркетів повно різних спецій, які надають особливий смак і аромат будь-якій страві. Хтось має цілу колекцію таких підсилювачів, а хтось прихильник класичних солі і перцю в страві.

Але, погодьтеся, мати універсальну приправу, яка зробить смак і рибної, і м'ясної страви незабутнім хотів би кожен. Особливо, якщо вона не коштує, як збитий літак і ви можете приготувати її самостійно.

Такою "паличкою-виручалочкою" є лимонна сіль.

Лимон, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Лимон - 2 шт.
Сіль морська - 50 г.
Запашний перець — (горошок) - 60 г.
Часник - 2 зубки.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

1. Лимони ретельно миють, обдають окропом і обсушують, використовуючи звичайний паперовий рушник. Знімають шкірку і нарізають її маленькими шматочками.

2. Часник чистять і подрібнюють за допомогою преса (Часничниці).
Часникову кашку змішують з нарізаною шкіркою лимона, рівним шаром викладають в жароміцну форму і ставлять в духовку. Сушать при температурі близько 100°C приблизно 15-17 хвилин.

3. Дають суміші охолонути і додають в неї запашний перець і морську сіль. Отриманий склад ретельно подрібнюють за допомогою блендера.

4. Готову лимонну сіль трошки підсушують, розфасовують по чистим сухим банкам з кришками. Зберігають при кімнатній температурі.

Лимонна сіль

Незвичайна, рідко згадувана, але чудова приправа - лимонна сіль додасть рибним стравам особливий, неповторний смак, відтінить аромат і додасть екзотики в звичний рецепт.

Лимонна сіль може бути використана не тільки для рибних страв. Залежно від смаків і побажань господині приправа може застосовуватися для приготування запеченої в духовці птиці, будь-якої страви з дієтичного білого м'яса, а також освіжить смак звичайного ранкового бутерброда