Відомий український кулінар Євген Клопотенко розповів про те, як знайшов до Різдва голубці з рисом і грибами, коропа з родзинками, і пампушки з варенням з троянд.

Новий пост з'явився на його сторінці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої він є, і регулярно радує шанувальників не тільки смачними рецептами, а й цікавими історіями зі свого життя. Цього разу, наприклад, він вирішив розповісти про історію, яка перетворилася на кулінарний проект.

У грудні йому написала дівчина на ім'я Марія, і розповіла про виставку у Львові, де зобразили різдвяні страви, серед яких був борщ.

"Моя дослідницька природа це просто так залишати не захотіла, і я став розпитувати, що це за проект і які ще страви там є. Виявилося, це українські художники на полотнах і кераміці відтворили свої сімейні страви, які стали їх теплом на Святвечір. У цій ідеї є така сила, що я вирішив її продовжити. Тому я намальоване реконструював через рецептів. Моя команда зв'язалася з художниками, дізналася рецепти, ми все записали і пропрацювали. Так ми приєдналися до прекрасного проекту Від Романа до Йордану і надали йому кулінарний елемент. Щоб нагадати українцям про їхні традиції, тепер кожна сім'я може це приготувати. Хто відновити в пам'яті забуте, хто вперше доторкнутися і відчути всю магію нашої культури" - пише Євген Клопотенко.

Євген Клопотенко, фото: Facebook

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показати ще

Ці страви готували в сім'ях до Святвечора, і кулінар вважає, що цими рецептами буде нормально ділитися в ті ж дати, але посил абсолютно в іншому:

"Просто спробуйте приготувати. Незалежно від того, коли ви святкуєте Різдво і святкуєте його в цілому. Ознайомтеся зі смаками і вирішите на майбутнє, або додавати їх в наступне Різдво. Бо як ми з вами вже знаємо, традиції 06.01 - 07.01 можна перенести на 24.12-25.12, це питання тільки календаря, за яким святкуємо".

Нагадаємо, що зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив, як все встигнути до бою курантів

Раніше повідомлялося, що пролів'є за 45 хвилин і закуски на швидку руку: новорічне меню від зірки "МастерШеф" Євгена Клопотенка

Також, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко безжально проковтнув метелика і навіть не подавився