Для наших читачів з'явився чудовий, а головне - простий спосіб приготування "вушок", а також народного рецепту Різдвяного борщу. У вечір Святвечора, і в Різдво подають першу страву-борщ, зварений на буряковому квасі. А ось на друге йдуть "вушка" з грибами.

Про це детально розповіла львівська господиня Христина Воробій.

Для "вушок" потрібні сушені гриби або варені морожені. Якщо це сушені, то потрібно їх розмочити і відварити, а якщо морожені відварні, то просто розморозити і перемолоти.

Борщ з "вушками", фото: YouTube

Окремо потрібно нашаткувати цибулю, додати до нього гриби. Щоб легше було ліпити, в масу можна покласти зварену потерту картоплину. Тісто для вушок потрібно замісити таке, як на вареники.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Борги з комуналки призведуть до арешту: як зрозуміти критичну точку

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

"Можна, звичайно, робити це руками, але я, бажаючи заощадити час, роблю це в хлібопічці", – говорить Христина.

Готове тісто потрібно розкачати на стільниці, порізати на квадрати стороною 3-4 см, і на кожен шматок покласти начинку і зліпити трикутник, з'єднати його в кінці, щоб утворилося кільце.

Тоді можна кидати їх в окріп і варити кілька хвилин. Зокрема, потрібно, щоб приготувалося тісто, тому що начинка вже готова.

Для приготування святкового борщу потрібно квас, який готують за кілька днів до свят. Для цього потрібно нарізати скибочками сиру очищену буряк і покласти в банку, можна додати часник і корінь селери.

Потім залити все прохолодною водою, додавши по 0,5 ч. л. цукру і солі. Отже, залишити на кілька днів просто на кухні.

"Бабуся ще додавала кірку темного хліба. Однак завжди без цього можна обійтися. Важливо, щоб воно не стояло ані в дуже теплому приміщенні, ані в дуже холодному", - пояснює Христина.

На основі цього квасу напередодні Різдва варимо борщ і подаємо їх з "вушками".

Раніше повідомляли, ідеальний оселедець в оцтової приправі: найкращий рецепт до столу на Святвечір.

Як повідомляв Знай.uа, топ-3 рецептів куті на Різдвяний стіл: з рису, перловки і пшеничної крупи.

Знай.uа писав, Марічка Падалко розкрила рецепт ідеальних вафель з хрусткою скоринкою: від одного запаху можна збожеволіти.