Відомий український телеведучий Костянтин Грубич, який часто подорожує Україною і тішить глядачів найкращими рецептами з різних куточків Батьківщини, на своєму youtube-каналі розповів про незвичний рецепт приготування коропа до різдвяного столу.

«Львівський журналіст, письменник, ресторанний маркетолог Всеволод Поліщук для мене визнаний авторитет у царині традицій галицької та подільської кухні. Саме він порадив мені навідатися у Хмельницькому до "Цукерні Потоцьких" та відзняти ролик із приготування антонінського коропа. Послухався. Дуже вдячний колезі за мудру пораду. Тепер своїм здобутком ділюся зі всіма вами. Святкова і дуже смачна, презентабельна страва. Прикрасить будь-який стіл - і домашній, і бенкетний», - розповів він.

Скрін, відео YouTube Грубич

Цим рецептом із ним поділився шеф-кухар Віктор Вовк. Антонінський короп – дзеркальний короп зі ставка села Антоніни Красилівського району Хмельницької області. За легендою, рибу туди завіз на початку 19-го століття тодішній власник маєтку граф Юзеф Потоцький.

Для початку з філе коропа треба зняти шкіру, перемолоти м'ясо через мясорубку. Додати в частину м'яса білки і шпинат. У рулет загорнути шкіру, шар м’яса, шар із зеленню, свіжі креветки шматочками та лист водоростей норі.

Популярні новини зараз

У Польщі знайшли загиблого українця, який висів на дорожньому знаку: не витримав проблем з грошима і дружиною

Зірка "МастерШеф" Ольга Мартиновська похвалилася сімейним щастям в обіймах доньки і Ектора Хіменеса-Браво: "Вже подружжя"

Дівчина встала на коліно перед відкинутим Огнєвіч Максом Тарапатою: "Пропозиція руки і серця"

Юну вчительку молодших класів забили під час пробіжки, тужить вся школа: "Школярі спустошені"

Показати ще

На один рулет треба 4-5 філейок. Заготовлений сирий рулет загорнути в харчову плівку і обгорнути фольгою. Варити на пару 50 хвилин, або в окропі 30-40 хвилин (без фольги). Подавати з морквяним і пастернаковим пюре.

Нагадаємо, Констянтин Грубич показав, як приготувати бастурму по-українськи - м'ясо, спеції, і нічого зайвого Констянтин Грубич розкрив всі секрети приготування "Бастурми по-українськи"