Український шеф-кухар, зірка "МастерШеф" Володимир Ярославський знову радує шанувальників різними рецептами і порадами.

Цього разу він висловився на тему тесту для домашніх пиріжків, для яких, в ході швидкого, робочого і смачного рецепта, знадобляться 200 грам молока, 20 грам яйця (половина цілого перемішаного), 25 грамів цукру і 4 грами сухих дріжджів. Всього цього вийде на 20 пиріжків. До того ж, ще потрібні 75 грам масла, 330-350 г муки, три грами солі.

Вова Ярославський, фото: Instagram

Все починається з того, що в тепле, але не гаряче, молоко, потрібно додати цукор і одну половину перемішаного яйця. Все це потрібно розмішати виделкою, додати сухі дріжджі і спостерігати за тим, щоб вони не були давні. Їм потрібно дати постояти 15 хвилин в закритій рушником ємності. Тоді вони стануть активними (на поверхні з'явиться піна). Далі вмішайте борошно, але не всю відразу. Туди ж йде сіль.

Тісто слід залишити в мисці, під рушником або плівкою, в теплому місці. Ярославський залишив його приблизно на одну годину. Коли воно підійде, можна приступити до наступного етапу. Володимир окремо розігрів вершкове і рослинне масло в сотейнику, вмішав масло в тісто і гарненько вимішав тісто руками на столі. Потім потрібно повернути його під плівку ще на 30 хвилин.

Вова Ярославський, фото: Instagram

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

"Коли готово - я розкидав на 20 шматочків по 40г. Звернув "кульки" з тіста, розплющив їх долонею. Зверху поклав начинку. Я робив просто відварену м'яту картоплю і смажену на вершковому маслі цибулю, сіль, чорний перець. Сформував вироби - згорнув як вареник, заліпив краю, поклав швом вниз. Поставив підійти хвилин 40 в теплому місці або під рушником. Змастив яйце, що залишилося (можна додати ще трішечки молока і цукру для кольору)", - пише Ярославський в публікації.

Залишилося тільки випекти при температурі 200-210 градусів протягом дев'яти хвилин.

Нагадаємо, зірка "МастерШеф" Євген Клопотенко порадив, як все встигнути до бою курантів: "Поспав до упору і поїхав"

Як повідомляв "Знай.ua", рецепт мандаринового кексу без борошна: яскравий і незабутній Новий Рік забезпечений

Знай.ua писав, легенда "МастерШеф" Вова Ярославський підказав рецепт на заміну холодцю: екстравагантніше бичачих яєць