Новорічний настрій з'являється у багатьох після виставлення ялинок і гірлянд на продаж в супермаркетах. Це відбувається ще в кінці листопада. Але як же утримати цей настрій на весь місяць до самої новорічної ночі?

Тут на допомогу може прийти найбільш зимовий і святковий напій - глінтвейн. Так, той самий, який так часто продають біля найголовнішої ялинки країни на Софіївській площі. Але ми роздобули для вас ще більш смачний рецепт від зірки "МастерШеф" Тетяни Литвинової.

Тетяна Литвинова, фото: Instagram

Інгредієнти:

  • Сік вишні (або винограду, смородини, чорниці) - 500 мл
  • Червоне сухе вино - 500 мл
  • Чорнослив - 3-4 шт.
  • Курага - 4-5 шт.
  • Імбир - 4 см.
  • Інжир - 3 шт.
  • Апельсин з шкіркою - 1/2 частина
  • Лимон з шкіркою - 1/2 частина
  • Бодян
  • Кориця
  • Гвоздика
  • Чорний перець - 2-3 горошини
  • Запашний перець - 2-3 горошини
  • Кардамон - 2-4 коробочки

Глінтвейн, фото: кадр з відео

Популярні новини зараз

Тоня Матвієнко привчила до особливої розкоші свою доньку від Арсена Мірзояна: викликає заздрість

Ніяка вона вам не "бабуся": 67-річна білявка у бікіні затьмарила Злату Огнєвіч - ось кому треба на "Холостячку"

Зірка "МастерШеф" Ольга Мартиновська похвалилася сімейним щастям в обіймах доньки і Ектора Хіменеса-Браво: "Вже подружжя"

33-річний шеф-кухар забив татуюваннями майже все тіло за 2 мільйони гривень: "Найболючіше в попі"

Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Сік закип'ятити.
  2. Додати всі інгредієнти.
  3. Коли все закипить, влити вино, довести до кипіння, зняти з вогню, укутати і дати настоятися.
  4. Мед додавати за смаком, якщо знадобиться, перед подачею.
  5. Перед вживанням розігрівати.

Так швидко і просто ми отримуємо ароматний глінтвейн, який зігріє в холодну пору і підніме настрій в моменти сумнячка, а також він стане відмінним доповненням до вечірнього перегляду фільму з коханими. Ну і, звичайно ж, не варто забувати і про новорічну ніч - напій ідеально впишеться на святковий стіл.

Нагадаємо, що ми ділилися для вас рецептом новорічного оселедця від Віки Василенко.

Раніше ми розповідали, як правильно посмажити картоплю, щоб у вас попросили добавку.