Кожній господині знайома ситуація, коли в баночці з улюбленою смакотою не зрозуміло, чому з'явилася цвіль - все ж було зроблено за рецептом.

Річ у тому, що навіть дуже досвідчені господині припускаються помилок, які й приводять до такого результату.

Щоб зварити відмінне варення і не зіпсувати його, потрібно не забувати про деякі особливості приготування.

Основні помилки

Сучасні господині часто нехтують важливими процесами: не стерилізують банки, віддають перевагу швидким способам варіння, вважаючи, що так зберігаються вітаміни, кладуть необроблені або неперевірені продукти.

Популярні новини зараз

Майкла Щура з "Телебачення Торонто" побили в Києві: "Вони не гальмували"

Локдаун на травневі та Великдень: Ляшко пояснив, до чого готуватися українцям

Регіна Тодоренко здолала Ані Лорак, вік дав про себе знати: "Не дівчинка вже"

Jerry Heil розкрила правду про переїзд до Америки та співпрацю з продюсером Полякової Ясинським: "Я Лана Дель Рей"

Показати ще

Потрібно пам'ятати, що фрукти для варення повинні бути чистими, свіжими та без ознак гниття, а банки - стерилізованими і без сколів.

Волога - ворог варення, тому його і варять довго, щоб вона випарувалася. Слідкуйте за піною - варення буде готове лише тоді, коли вона остаточно перестане з'являтися. Якщо через пару хвилин після того, як ви її зняли, пінка знову утворюється, це означає, що варення ще не готове.

Цукор - не ворог варення, тому економити тут не потрібно. Додайте зайві пару ложок, це піде варенню на користь. Якщо ви боїтеся зацукровування, можна додати по чверті чайної ложки лимонної кислоти на літр варення, і тоді зацукровування йому загрожувати вже не буде.

Правила зберігання

Варення любить, щоб було сухо, темно і не більше +15 градусів.

Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята

Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще

Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога