Не секрет, що багато людей після новорічної ночі, або навіть декількох днів гулянь, страждають на похмілля, а при такому стані їсти практично нічого не хочеться. Однак у нас є рецепт легкого і простого в приготуванні супу, якому можна сміливо дати назву "похмільний", а це значить - він швидко може поліпшити ваш стан.

У цьому супі гарний набір смаків: кислинка від томатів, солодкість від засмаженої в олії цибулі, сіль від корнішонів.

Інгредієнти: 150 г яловичини, 1 цибуля, 100 г моркви, 500 г помідорів пелаті, 60 г корнішонів, 400 г вареної шинки, 60 г каперсів, 12 маслин, 25 г вершкового масла, 4 шматочки лимона, 10 г цукру, 4 ст.л. сметани, 2 лаврові листки, 400 г сосисок і яловичих кісток, сіль і перець.

Похмільний суп, скріншот: YouTube

Спосіб приготування: візьміть моркву і половинку цибулі, наріжте крупно і підсмажте на сковороді. У каструлю викладіть овочі, додайте м'ясо і кістки, залийте 1,5 л води і поставте на вогонь. Варіть поки м'ясо не буде готове, після закипання додайте лавровий лист, сіль і перець.

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Похмільний суп, скріншот: YouTube

М'ясо приберіть і відкладіть, щоб охололо. Бульйон процідіть. Наріжте дрібно половинку цибулі, яка залишилася. Консервовані помідори викладіть в тарілку і подрібніть за допомогою блендера. Якщо помідорів немає, можна використовувати томатну пасту.

Вершкове масло наріжте шматочками і розтопіть в сотейнику, всипте туди цибулю і пасеруйте до золотистого кольору. Додайте туди томатне пюре, ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і "томіть" 15-20 хвилин.

Корнішони (або звичайні солоні огірки) також наріжте дрібними кубиками, відваріть їх в каструлі хвилин 20, щоб вони не були занадто жорсткі. Наріжте кубиками також шинку, сосиски і варене м'ясо. Доведіть бульйон до кипіння, покладіть в нього цибулю з томатним пюре. Коли все це знову закипить, додати м'ясо, сосиски і шинку, а також корнішони і каперси.

Варіть суп хвилин 5-7, доведіть до смаку за допомогою солі та інших спецій. У тарілки покладіть очищені від кісточок маслини і оливки і часточки лимона. Розлийте суп-солянку, додайте по ложці сметани і трохи дрібно нарізаної петрушки. Смачного!

Раніше повідомляли, рецепт пікантної капусти по-корейськи: саме те, щоб зняти святкові токсини.

Як повідомляв Знай.uа, рецепт бананового кексу: готувати просто, відірватися неможливо.

Знай.uа писав, спробувавши раз, ви готуватимете його знову і знову: швидкий рецепт смачного апельсинового печива.