Апельсинове печиво - найпростіша, швидка і смачна домашня випічка, яка завжди вас виручає.

"Потріскане" апельсинове печиво дуже смачне та ароматне, з цукровою скоринкою, яке можна приготувати на швидку руку.

Воно готується з найпростіших продуктів, а подати апельсинове печиво можна подати як на повсякденний, так і на святковий стіл.

Печиво виходить красиве і цікаве завдяки тому, що при випічці утворюються характерні тріщини. Тому його ще називають "потріскане" або "мармурове".

А під час випічки на кухні стоїть неймовірний апельсиновий аромат.

Популярні новини зараз

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Показати ще

Апельсинове печиво ⠀

Інгредієнти на 15 шт

• 125 г м'якого вершкового масла

• 100 г цукру

• 1 яйце

• 200 г борошна

• 1 ч. л. розпушувача

• цедра одного апельсина

•дрібка солі

Для глазурі:

• 70 г цукрової пудри

• 1-2 чайні ложки соку апельсина ⠀

Приготування:

🍊 М'яке вершкове масло збити з цукром за допомогою міксера. Додати яйце і ще раз збити.

🍊 Додати борошно, просіяне з розпушувачем, дрібку солі та цедру апельсина, замісити тісто.

🍊 З тіста сформувати кульки розміром з волоський горіх і придавивши кожну, викласти на деко, застелене папером для випічки.

🍊 Випікати в духовці розігрітій до 180 градусів 12 хвилин. Дати охолонути.

🍊 Для глазурі: до цукрової пудри додати сік апельсина, перемішати. Полити печиво. Це краще робити на решітці, щоб глазур не затікала під печиво.

🍊 Прикрасити до смаку горіхами, цукровою посипкою або подрібненими листочками м'яти зі шматочком апельсина.

Нагадаємо, як приготувати домашній глінтвейн на зимові свята

Як повідомляв портал Знай.ua, простий рецепт для чайної паузи - цього бісквіту хочеться ще і ще

Також Знай.ua писав про рецепт мандаринового пирога