Чи існує ковбаса, яку зі спокійною душею можна давати дітям? Магазинні продукти часто містять велику кількість барвників, консервантів, шкіри та інших добавок. Однак, варену ковбасу можна приготувати вдома, до того ж виключно з натуральних продуктів. Нею смакуватимуть не лише наймолодші члени сім'ї, а й дорослі. Більше того, приготувати домашню ковбасу зовсім не складно!

Інгредієнти:

  • курка — 1 шт.;
  • желатин швидкорозчинний — 10 г;
  • курячий бульйон — 300 мл;
  • часник — 3 зубчики;
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • буряк — 1 шт.;
  • моркву — 1 шт.;
  • лавровий лист — 2 шт.;
  • перець чорний горошок — 6 шт.;
  • сіль, мелений перець, паприка за смаком.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Приготування:

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Курку промити під проточною водою і покласти її в глибоку каструлю. Налити води стільки, щоб туша була на 2/3 у воді, і поставити на середній вогонь. Додати перець горошком, лавровий лист, сіль, очищені моркву і цибулю. Варити курку до повної готовності, не менше 50 хвилин.

Готову курку вийняти на тарілку, щоб охолола. В 300 мл негарячого курячого бульйону розчинити пакетик желатину. Половину буряків натерти і віджати 1 ст. л. соку. Він замінить харчовий барвник. Курку розібрати, відокремивши м'ясо від шкіри. У місткість від блендера покласти часник, сіль, перець, паприку, сік буряків та м'ясо. Інгредієнти перемолоти до пастоподібного стану.

Місткістю для домашньої ковбаси послужить пластикова пляшка зі зрізаною верхньою частиною. Пересипати у неї м'ясний фарш і поставити в холодильник до повного застигання на 5 годин.

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Домашня ковбаса, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, бабуся вас похвалить точно — рецепт ідеальних сирників на всю родину. Простий рецепт приготування сирників від Євгена Клопотенка

Як повідомляв портал "Знай.ua", випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами. Пиріг на кефірі можна приготувати з вишнями, полуницею, смородиною чи малиною

Також "Знай.ua" писав, смачніше, ніж у McDonald’s і жодної шкоди для фігури — готуємо корисну картоплю фрі без олії. Страви з картоплі не залишають байдужими нікого.