Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 16 шт. болгарського перцю
  • 3 баклажана
  • 4 морквини
  • 2-3 лука
  • 15 помідорів
  • 3-4 зубчики часнику
  • 100 г петрушки
  • сіль за смаком
  • перець за смаком
  • 3-4 шт. лаврового листа
  • 100 г рослинного масла
  • 500 мл води

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми покажемо вам рецепт солодкого болгарського перцю з помідорами, цибулею, морквою, часником, паприкою і овочами шматочками. Цей рецепт готується за допомогою смаженого овочевого рагу з томатами. Якщо ви хочете зробити цей рецепт більш ситним, то можете додати м'ясо (свинина відмінно підійде). Щоб смачно обсмажити овочі важливо слідувати інструкції, тоді ваш перець тушкований вийде дуже смачним.

  1. Щоб приготувати цей рецепт беремо солодкий болгарський перець. Ретельно промиваємо його під проточною водою. Ножем зрізаємо хвостики і відчищаємо внутрішність перців від насіння і прожилок. Ще один раз промиваємо перець під проточною водою. Укладаємо його в глибоку миску.
  2. Поставте кип'ятитися чайник з водою. Очищені перець заливаємо окропом з чайника. Даємо йому постояти в гарячій воді 3 - 5 хвилин. Відставляємо його в сторону і даємо можливість обсохнути.
  3. Промиваємо баклажани під проточною водою. Акуратно ножем зрізаємо з баклажанів хвостики і синю шкірку. Очищені баклажани нарізаємо їх на середні кубики.
  4. Беремо моркву. Промиваємо під проточною водою. Ножем відчищаємо моркву від верхньої шкірки. Повторно промиваємо її під проточною водою. Даємо обсохнути і натираємо на крупній тертці. Укладаємо наш інгредієнт в тарілку.
  5. Включаємо плиту. Ставимо на неї сковороду і вливаємо трохи рослинного масла. Після того, як масло в сковороді розігрілося, викладаємо в неї моркву. І помішуючи її дерев'яною лопаткою, готувати до золотистого кольору.
  6. Відчищаємо ножем свіжу цибулю від шкірки. Промиваємо під проточною водою. Нарізаємо цибулю середнім кубиком.
  7. Знову ставимо сковороду на плиту. Додаємо трохи масла. Приблизно стільки ж, скільки і для моркви, 30 грам. На розігріту сковороду укладаємо нарізану цибулю і смажимо її до готовності.
  8. Розігріваємо воду до окропу. Беремо помідори. Промиваємо їх під проточною водою. Укладаємо їх в глибоку миску. Заливаємо окропом і даємо постояти 1 або 2 хвилини. Десять помідорів треба нарізати середніми кубиками.
    Беремо п'ять почищених і відкладених нами помідорів. Ставимо тертку в глибоку тарілку. І прямо в неї натираємо томати.
  9. Беремо 3-4 зубчики часнику. Відчищаємо його від шкірки і дрібно нарізаємо. Підготовлений часник викладаємо на окрему тарілку.
  10. Беремо 100 грам петрушки. Промиваємо її під проточною водою. Злегка стряхиваем. Кладемо на обробну дошку. Даємо обсохнути і дрібно нарізаємо її ножем. Готову петрушку викладаємо на окрему тарілку.
  11. Продовжуємо гасити наші овочі ще приблизно 10 - 15 хвилин. За цей час баклажани повинні стати м'якими, а сік з помідор весь випарується. У погашені баклажани додаємо смажену цибулю і моркву. Тушкуємо овочеву суміш ще 5 хвилин. Додаємо сіль і перець за смаком. Всі інгредієнти ретельно перемішуємо дерев'яною лопаткою. Тушковане овочеве рагу готове. Тепер перейдемо до приготування основного блюда.
  12. Беремо підготовлений перець і акуратно і швидко чайною ложечкою наповнюємо його готовим овочевим фаршем. Після того як весь перець нафарширований укладаємо його в глибоку каструлю і заливаємо водою. Звірку на фарширований перець виливаємо заздалегідь приготовлений томатний сік з м'якоттю і кладемо лавровий лист.
    При слабкому кипінні тушкуємо перець протягом 10-15 хвилин. Блюдо готове. Такий простий покроковий рецепт відмінно доповнить будь-який стіл.