Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 20 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 100 г вершкового масла
  • 1,5 склянки кефіру
  • 1 склянку пшеничного борошна
  • 1 упаковка розпушувача
  • кориця за смаком
  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 4 яблука

Популярні новини зараз

Акула цілком проковтнула дайвера, але він вижив і розповів, як це бути всередині хижака: "Мене почало сильно трясти"

Оля Цибульська розповіла, чому після 30 років відпадає необхідність у камасутрі: "У які б пози..."

У Раді ухвалили закон про нові виплати чиновникам: до 800 тисяч особам з інвалідністю, а 1 млн - у разі загибелі

Що не можна робити, якщо банкомат "проковтнув" картку: декілька порад від фахівців

Показати ще

Спосіб приготування:

Солодка швидка яблучна шарлотка, яку можна приготувати швидко і легко. Рецепт швидкої випічки - це велика рідкість, але яблучну шарлотку в духовці можливо зробити смачною дуже швидко. З цієї шарлоткою у вас вийде кілька порцій. Щоб спекти наш пиріг нам знадобляться найпростіші інгредієнти. Рецепти пирогів дуже різні: з яйцем, на кефірі. Ми будемо готувати класичний рецепт яблучної шарлотки, який робиться з борошна і розпушувача.

  1. Для смачного яблучного пирога розм'якшене майже рідке масло перемішати з цукром, вбити яйця, ретельно перемішати.
  2. Влити в суміш нехолодну кефір, перемішати до однорідності, всипати просіяне борошно, перемішану з розпушувачем. Тепер потрібно замісити тісто, воно повинно вийти трохи густіше, ніж на оладки, але досить рідким.
  3. Промити, очистити і нарізати великим кубиком яблука. Форму для шарлотки змастити вершковим маслом, влити частину тіста, викласти яблука, присипати корицею. Залити зверху рештою тестом. Зверху прикрасити яблуками, як вам більше подобається. Присипати корицею.
  4. Поставити шарлотку в формі в духовку, нагріту до 180°С, накрити пекарської папером, готуємо 25 хвилин, зняти папір і випікати ще 20–25 хвилин. Готовий пиріг проткнути паличкою. Вона повинна бути трохи волога. Коли пиріг буде готовий, духовку вимкнути, відкрити дверцята і дати шарлотці трохи охолонути, щоб вона стала більш легка посипати цукровою пудрою і подати до столу. Проста і дуже смачна випічка готова. Приємного чаювання!