Час підготовки: менше 30 хвилин

Час приготування: 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 700 г курячих шлуночків
  • 1 середня головка цибулі
  • 2 моркви
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 ст. л. сметани
  • сіль і перець за смаком
  • 1 зубчик часнику
  • пісне масло для смаження

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Приготування:

Цього разу ми покажемо вам як правильно приготувати і тушкувати курячі шлуночки. Головний секрет - це дізнатися скільки часу потрібно, щоб зробити цю страву дійсно смачною і м'якою. Щоб смачно тушкувати шлунки нам знадобляться овочі, курячий шлунок або пупки курчат. Перед вами рецепт тушкованих шлунків курки.

  1. Курячі шлунки промити, очистити від жовто-зелених плівок, якщо такі є. Плівка сильно псує смак страви. Обсушуємо на паперових рушниках, але не занадто довго. Плівки під час готування на шлунках не повинно бути.
  2. У сковороду налити олію і посмажити курячі шлунки 5−7 хвилин, краще всього на сильному вогні, далі вогонь зменшуємо, трохи солимо, наливаємо півсклянки води і смажимо хвилин 30−35.
  3. Поки шлунки і пупи готуються цибулю почистити, нарізати півкільцями, моркву брусочками (можна потерти, якщо хочете дрібніші), часник кільцями (або пропускаємо через чеснокодавку).
  4. Через півгодини після того, як шлунки тушкуються, цибулю і моркву швидко відправляємо до шлунків, обсмажуємо, щоб вони (цибуля і морква) стали м'якими. Це приблизно 7−10 хвилин. У кінці додаємо часник. Солимо, перчимо за смаку. Варити в сковороді ще хвилин 10 до готовності.
  5. Разом виходить, що в загальній складності наші тушковані курячі шлунки тушкувалися близько години. Ось тепер вони стали м'якими і смачними. Додаємо томатну пасту і сметану (можете використовувати вершки 10−15%). Перемішуємо, додаємо улюблені спеції, наприклад, чебрець і трохи куркуми. Тушкуємо ще 5 хвилин.
  6. Ось наші курячі шлунки, тушковані з цибулею і морквою готові. У якості гарніру можна подати зі свіжими овочами або додати в салат. Такі рецепти є універсальними, а значить ви можете придумати безліч найрізноманітніших варіантів подачі. Добре також підходять картопляне пюре, макаронні вироби або гречка.