Час приготування: менше 30 хвилин

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Порції: 4

Інгредієнти:

  • 1 кг м'яса
  • 1 кг рису
  • 1 кг цибулі
  • 1 кг моркви
  • 1,5 склянки соняшникової олії
  • 2 ч. л. куміна
  • 1 ч. л. барбарису
  • 1 ч. л. червоного солодкого перцю
  • 1-2 головки часнику

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Приготування:

Сьогодні ми покажемо як правильно приготувати рецепт смачного плову зі свининою будинку. Це кращий і справжній рецепт плову, який готувати швидко і просто навіть в домашніх умовах. Інгредієнти, які потрібні для цієї страви доступні і звичайні. Все що нам потрібно, це свинина, бажано з ошийка, розсипчастий рис, і різні приправи для свинини. Смачний рецепт, який можна зробити. Перед вами покроковий рецепт домашнього плову зі свининою.

  1. Морквину нарізати соломкою. Терка і дрібніша нарізка не годиться, інакше морквина розбредеться в плові.
  2. Цибулю нарізаємо кільцями або півкільцями.
  3. М'ясо нарізаємо не надто великими кубиками.Для приготування нам неодмінно потрібен казан або, в крайньому випадку, глибокий вок або каструля з товстими стінками.
  4. Наливаємо масло.
  5. Першим в казан додаємо цибулю і готуємо до хорошого золотистого кольору.
  6. Взагалі початкові інгредієнти викладаються вказано поетапно: спочатку пускають сік, і масло трохи стає мутним, потім починається безпосереднє обсмажування, масло висветляєтся, а овочі або м'ясо зарум'янюється.Коли цибуля підрум'яниться, кладемо свинину і теж обсмажуємо до появи рум'яної скоринки. Весь процес приготування на цьому етапі йде на сильному вогні.
  7. Далі кладемо моркву. Її можна зарум'янити, а можна і просто обсмажити до розм'якшення.
  8. Поки все обсмажується, промиваємо ретельно до прозорої води рис. Для плову потрібен рис спеціальний, твердих сортів, але оскільки наш плов домашній можна використовувати і звичайний. Рис заливаємо водою до часу закладання його в плов.
  9. У казан з обсмаженою м'ясом і овочами наливаємо воду, її потрібно близько 1,5 літрів. Як тільки вода закипить, кладемо сіль і спеції. Солі потрібно трохи більше, треба рідина пересолити, тому що рис бере багато солі.
  10. Зіру розтираємо пальцями або в ступці - це основна спеція, без неї плов - НЕ плов. Барбарис і солодкий червоний перець кладуться за бажанням, ще може бути додана куркума. Туди ж опускаємо часник головками, з якого знято верхній шар лушпиння, а решта залишаються, як є. Тепер потрібно уважно все зварити.
  11. Тепер можна зменшити вогонь і тушкувати все 40 хвилин.
  12. Перед закладанням рису часник потрібно виловити і відкласти. Рис кладемо акуратно по колу, ні в якому разі не перемішуючи, а тільки розгладжуючи по поверхні шумівкою. Коли весь рис викладений, можна занурити в нього смачний часник і дати варитися на середньому вогні, поки майже не википить рідина.
  13. Після чого збираємо рис гіркою, робимо ручкою ложки або лопатки кілька заглиблень до дна, рис закриваємо тарілкою, а казан зверху щільно закриваємо кришкою, можна навіть рушник на кришку покласти. Ще хвилин 10-15 на маленькому вогні, і можна вимикати.
  14. Відкриваємо кришку, спочатку дістаємо часник, відкладаємо, потім акуратно перемішуємо приготовані інгредієнти. Подаємо. М'ясний плов - це дійсно універсальна страва.