Суддя шоу "МастерШеф. Професіонали" на каналі СТБ Єлизавета Глінська поділилася фірмовим рецептом паски.

Як розповіла відома кулінар, цей рецепт не лише простий, а й дуже смачний. Великодня здоба виходить дуже ніжною і повітряною. А швейцарська меренга гладко лягає на поверхню та не розкришується при нарізанні паски.

Єлизавета Глінська

Отже, які інгредієнти знадобляться для пасок за рецептом зіркового кулінара:

Для тіста:

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Показати ще

500 гр борошна

140 гр цукру

24 гр свіжих дріжджів (6 г сухих дріжджів)

10 гр солі

300 гр яєць (7 шт)

80 мл молока

250 гр вершкового масла (82%)- холодні кубики

Паска

Молоко змішати з дріжджами, додати яйця. Потім додаємо борошно сіль і цукор. Вмішати кубики вершкового масла. Вимішувати тісто протягом 10-15 хвилин, щоб воно стало однорідним.

Можна скористатися комбайном (насадка "гак"). Накрити тісто рушником або харчовою плівкою і прибрати в тепле місце без протягів, для першого підходу, на 1,5 години. Потім тісто обім'яти (осад). Обернути харчовою плівкою ємність з тістом і прибрати на 10-12 годин в холодильник, для другого підйому.

Після того, як дістали тісто з холодильника, можна додати в нього родзинки та журавлину.

паска у формах

Форми попередньо слід змастити вершковим маслом. Викладаємо тісто таким чином, щоб воно заповнило форму на 1/3, після чого знову ставимо в тепле місце на 2 години, щоб зійшло.

Далі випікаємо паски при температурі 160-160 градусів. Від 25-40 хвилин. Залежно від розміру форми.

Сироп:

150 мл води

150 г цукру

200 гр родзинок

100 г сушеної журавлини

Для сиропу слід воду з цукром довести до кипіння, після чого охолодити. Залити родзинки і журавлину на ніч. Перед використанням процідити.

Глазур:

Для приготування глазурі нам знадобиться 120 г білка (4 шт) та

240 г цукру.

З'єднати цукор і білок у мисці. Поставити на парову баню. Прогріти, помішуючи, до розчинення цукру. Збити міксером до м'яких піків. Опустити паску в глазур.

Для декору можна взяти цукати або подрібнені горіхи, мигдаль тощо.

Ще один секрет від Єлизавети Глінської. Щоб паска не була сухою, родзинки, які додаємо в тісто, слід попередньо замочити у сиропі. Так вони не витягуватимуть вологу в процесі випікання.

Також Єлизавета дала кілька порад, як правильно зберігати паски, щоб вони довше залишалися свіжими. Секрет дуже простий, головне мінімізувати доступ повітря до виробу. З цим завданням чудово впорається зіп-пакет.

Нагадаємо, Уляна Супрун дала кілька порад українцям, які дотримують посту перед Великоднем.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям нагадали, що можна освячувати в церкві на Великдень.

Також Знай.ua писав про те, що українцям розповіли, як змінилась вартість великоднього кошика 2019.