Макарони (macarons) – французький десерт з яєчних білків, цукрової пудри, цукру і меленого мигдалю. Не плутати з макаруном (macaroon)! Повідомляє Clutch.

Макарун (macaroon) – це зовсім інше печиво, яке в 90% випадків готується з яєчних білків і кокосової стружки.

Цей легкий французький десерт улюблені ласощі Марії-Антуанетти і всіх сучасних ласунів. Легке, хрустке печиво варто спробувати приготувати хоча б раз у житті.

Печенюшки маленькі, круглі, близько 2 сантиметрів в діаметрі. У них є хрустка гладка скоринка, як шкарлупка яйця, а всередині вони в'язкі і м'які, дуже ніжні. Вони не пристають до зубів, як звичайне мигдальне печиво, а як ніби змішуються з начинкою.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

У цього простого і смачного рецепту є свої маленькі секрети.

Склад:

Для тістечок:

  • Цукрова пудра – 125 г
  • Мигдальна борошно – 90 г
  • Білки кімнатної температури – 2 шт.
  • Цукор – 50 г
  • Лимонний сік – кілька крапель
  • Гелевий барвник – 2-3 краплі (за бажанням)

Для ганаша з білого шоколаду:

  • Білий шоколад – 100 г
  • Вершки (33%) – 100 г

Спосіб приготування:

Заздалегідь відокремлюємо білки від жовтків і складаємо їх у баночку, залишаємо на добу при кімнатній температурі.

Перед збиванням додаємо до білків пару крапель лимонного соку. Збиваємо спочатку на низьких оборотах міксера, потім на високих. У результаті виходить біла повітряна і міцна маса, яка не впаде при змішуванні з борошном. Білки збиваємо до жорстких піків.

Змішуємо разом мигдалевим борошном і цукровою пудрою, просіваємо і відправляємо на 5 хвилин в духовку при 150 градусах. Мигдальне тісто повинно мати певну консистенцію — не занадто рідку, і не дуже густу, так як будь-яка зайва крапля вологи згубно вплине на зовнішній вигляд десерту і через що може не з'явитися "комірець".

До збитих білків додаємо половину мигдальної муки з цукровою пудрою, акуратно перемішуємо силіконової лопаткою знизу-вгору. Додаємо другу половину мигдального борошна і цукрової пудри і заважаємо, поки суміш не стане повністю однорідною.

Додаємо барвник і знову акуратно перемішуємо (до однорідного кольору).

Складаємо отримане тісто в кулінарний мішок і відсаджуємо кружки діаметром 3-4 см на пергаментний папір або силіконовий килимок. Відставляємо в сторону на 30-60 хвилин.

Під час підсушування на поверхні тіста утворюється дуже тонкий шар, який не прилипає до пальців, схожий на крихку кірку. При випіканні він стає хрустким. Волога, під час випікання, піднімає цей шар без тріщин, і скоринка залишається неушкодженою, а внизу утворюється "спідничка".

Розігріваємо духовку до 155 градусів, випікаємо 13-15 хвилин.

Готові макаруни легко відійдуть від поверхні, нічого не залишаючи ні на папері, ні на килимку. Даємо їм повністю охолонути.

Нагадаємо, як смачно запекти яблука з корицею.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей рецепт дієтичного бананового десерту точно зможе вас порадувати і не нашкодити фігурі.

Також "Знай.uа" писав, як приготувати дуже корисний десерт – солодке морквяне суфле.