Цей смачний пиріг з сиром готувати дуже просто, а виглядає він — шикарно. Його запросто можна подати на сніданок. Про це повідомляє Clutch.

Він також чудово підходить для перших страв замість хліба, як закуска або самостійне частування.

Склад:

  • Борошно — 500 г
  • Сметана — 1 склянку
  • Маргарин — 2 ст. ложки
  • Яйце — 2 шт.
  • Цукор — 1 ст. ложка
  • Сода — 1/2 ч. ложки
  • Сіль — 1/2 ч. ложки
  • Сир плавлений — 400 г
  • Масло вершкове — 40 г
  • Жовтки — 2 шт.
  • Масло вершкове для змащування — 3 ст. ложки
  • Яйце для змащування — 1 шт.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Спосіб приготування:

Приготувати прісне тісто. Борошно просіяти на дошку так, щоб утворився горбик. У вершині горбка зробити поглиблення, покласти в нього сметану, маргарин, сіль, цукор, соду, яйця і швидко замісити тісто.

Скачати його в кулю, накрити рушником і поставити на холод на 30–40 хв.

Після цього розділити тісто на дві нерівні частини (одна повинна бути приблизно вдвічі менше іншого) і розкачати їх в круглі коржі. Приготувати начинку: плавлений сир розтерти дерев'яною ложкою і змішати з маслом і жовтками в однорідну масу.

Форму змастити маслом, викласти в неї більш товстий корж, промазати її маслом, покласти начинку.

Тонкий корж також намазати маслом і покласти її змазаній стороною на начинку. Защипнути краю.

Верх пирога змастити збитим яйцем.

Випікати в мікрохвильовій печі при повній потужності 2,5–3 хвилин, проткнути пиріг в кількох місцях і випікати ще 2–2,5 хвилин при тій же потужності.

Нагадаємо, секретний рецепт ідеального тонкого тіста для піци.

Як повідомляв портал "Знай.uа", цей простий рецепт низькокалорійної піци точно вас вразить.

Також "Знай.uа" писав, про кращий рецепт сирного пирога з гаудою і рокфором.