Знаменитий серіал HBO привернув увагу до зростаючої загрози грибкових інфекцій.

Між реальною та вигаданою лихоманками є багато спільного, де в телешоу розповідається про паразитарну грибкову інфекцію кордицепс, що спустошує людство.

Лихоманка долини, також відома як "коки", є грибком, що мешкає в грунті в запилених районах. Їм можна заразитися, вдихаючи грибкові суперечки із ґрунту, які зазвичай піднімаються у повітря. Хвороба має багато тих же симптомів, що і Covid-19, включаючи кашель, утруднене дихання, лихоманку, втому або стомлюваність.

The Last of Us, скріншот: Youtube

Більшість людей переносять захворювання у легкій формі, сказав USA Today доктор Маніш Бьютт, професор та імунолог Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі. Але в окремих випадках він може поширитися на інші частини тіла і викликати тяжке захворювання і "руйнування", оскільки грибок харчується м'ясом. Гарячка може призвести до смерті в найгіршому випадку.

Популярні новини зараз

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Показати ще

Доктор Бред Перкінс, колишній співробітник Центрів з контролю та профілактики захворювань, сказав Fox News, що лихоманка долини є серйозною причиною пневмонії.

Він додав: "Більшість причин пневмонії викликають бактерії. Це грибок, який живе в ґрунті і вдихається в запилених умовах, чи це курна буря, будівництво чи розкопки".

Пилова буря у Києві, кадр з відео

Профілактика є складним завданням для тих, хто живе в запорошених районах, особливо в Каліфорнії та Аризоні, які вважаються районами високого ризику.

За словами доктора Перкінса, на всьому Заході є "лихоманка долини", але південний захід особливо поширений, включаючи штат Вашингтон, Нью-Мексико, Неваду та Юту.

"Люди, стурбовані ризиком розвитку лихоманки Долини, повинні намагатися уникати запорошених ситуацій, в основному влітку та в пікову спеку", - сказав він.

Пилова буря, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що вчені визначили, яка хвороба вражає самотніх людей: 20% не виживають.

Раніше ми повідомляли, що постраждає не лише Україна: у світі очікується масове безробіття та зниження рівня життя.