Пізно вночі, поки вся країна спала на карантині, депутати прийняли історичне рішення і проголосували за відкриття ринку землі в Україні.

загалом, кнопку "ЗА" натиснув 259 депутатів. Примітно, що президентська більшість набула «широку коаліцію» з партією Петра Порошенка «Європейська солідарність». Також вимога президента підтримали частина депутатів «Голоси» Святослава Вакарчука.

- 206 (з 248) нарепов "Слуга народу".

- 23 нардепа "Європейської солідарності".

- 13 нардепів "Голоси".

Популярні новини зараз

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

- 12 нардепів депутатської групи "Довіра"

- 5 позафракційних нардепів.

Володимир Зеленський під час голосування за ринок землі

«Слуги траншу МВФ»

Багато хто до кінця не вірили, що нинішня Верховна Рада в розпал світової пандемії наважиться на відкриття ринку землі.

Лідер Нацкорпуса Андрій Білецький давно називав подібне рішення – зрадою інтересів народу України.

«Верховна Рада проголосувала за розпродаж землі. Коаліція «Слуг», Порошенко і «Голоси». Порушивши Закон і плюнувши на позицію більшості українців. Просто президенту дуже горів транш від МВФ.Але принятий тільки законопроект глобально відрізняється від першого читання. Заборона на продаж іноземцям без референдуму. Не продається державна і комунальна земля. Принаймні 4 роки не продається юр. особам і більш ніж по 100 га в одні руки. Планували розпродавати від 10 до 500 000 гектарів і зменшили до 100, що навпроти є недостатньою цифрою для успішного ринку. У світовій практиці основа аграрного сектора - малі та середні фермерські господарства, які обробляють 300-500 гектарів. Саме такими були пропозиції аграріїв та Національного Корпусу. Але конструктив - це не про команду президента. Їм горить транш. Проголосуйте хоч щось», - пише Андрій Білецький у своєму телеграм-каналі.

«Те, що вони прийняли сьогодні - злочин перед державою і доказ зовнішнього управління країною. А змінений закон - заслуга вулиці і громадського тиску. Аграріїв, ветеранів, патріотів, які виходили проти розпродажу землі, за нормальні умови для ринку. Від автопробігів під Радою до перекриття трас. Без цього «Слуги» протягнули б закон у первісному вигляді. І вже з завтрашнього дня ми повинні були земельний аукціон з підставними фірмами і сотнями тисяч гектарів в одних руках. Президент Зеленський завтра прокинеться в обіймах траншу. І остаточно втративши довіру українців до себе і своєї команди. Слуги МВФ і західних гаманців. Тепер офіційно», - резюмує Білецький.

Безсумнівно, що десятки нардепів з різних політичних сил звернуться до Конституційного суду з вимогою дати оцінку цьому голосуванню і проекту в цілому. Але поки – ніч з 30 на 31 березня увійшла в нову історію України.