Новий міністр МОЗ Зоряна Скалецька розповіла, про свою роботу в Раді, ставлення до екс-міністра Супрун і про те, які реформи вона збирається впроваджувати в медицину України. Передає "Страна".

Так, за словами Скалецької, всі керівники директорату часів Супрун звільнилися, але більшість працівників Моз залишилися.

"Ми продовжуємо реформи не Супрун, а всі правильні перетворення, які реалізовували різні команди до нас. Однозначно має сенс використовувати і напрацювання команди Супрун", - повідомила міністр.

За її словами, реформа "вторинки" поки ще "сира для запуску" на квітень 2020 року, але у планах міністертва зробити лікарні комунальним некомерційним підприємством.

Популярні новини зараз

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

"У різних регіонах різна ситуація з зарплатами лікарів первинної допомоги. Зарплата 5-7 тисяч гривень при тому, що є лікарі, які отримують 25000 за ту ж кількість пацієнтів. Ми хочемо встановити нижню межу не менше 30%. Зараз найбільше державних грошей отримує лікарня, у якій більше пацієнтів. Але керівники самі вирішують, на що їх витратити. Іноді більше грошей витрачають, наприклад, на ремонт, ніж на зарплати лікарям", - заявила Скалецька.

Міністр зазначила, що не буде давати поради на Facebook, як це робила Уляна Супрун.

"Буду пояснювати, як правильно отримувати послуги охорони здоров'я. Як комунікувати з лікарем, про що у нього обов'язково потрібно запитати на прийомі. Щоб не було так, що з'їв смажену ковбаску, і всі старання лікаря і все лікування пішли нанівець, так як на прийомі забули обговорити дієту", - підсумувала Скалецька.

На питання журналістів про те, чи буде Скалецька, як Супрун, давати українцям поради з підвищення ерекції вона пожартувала: "Думаю, я не спеціаліст по підвищенню втраченої ерекції. Ні…, може, я і спеціаліст, але не на посаді міністра".

Нагадаємо, чарівна львів'янка сіла у крісло заступника міністра.

Раніше Знай.ua повідомляв, Супрун зробила шокуючу заяву.

Також Знай.ua писав, нова глава Моз Скалецька відхрестилася від Радуцького, вже не "своя людина".