Стало відомо, що українська сторона в ході переговорів Контактної групи ігнорувала вказівки Офісу глави держави Володимира Зеленського під час обговорення "формули Штайнмайєра". Про це заявив близький до переговорного процесу директор Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков.

"Українська сторона в Мінську відмовилася підписати узгоджений текст "формули Штайнмайєра", який направили спеціальним листом в Контактну групу политсоветники лідерів глав держав "нормандської четвірки", у тому числі помічник президента Андрій Єрмак, який представляє Україну", – повідомив Чеснаков в соціальних мережах.

Слід нагадати, що раніше ЗМІ заявили, що українська сторона відмовилася підписати "формулу Штайнмайєра", що передбачає особливий статус для Донбасу, однак глава МЗС України Пристайко повідомив, що дав згоду на цей документ.

Нагадаємо, що ОБСЄ придумав нову формулу для виборів на Донбасі.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, Україна погодилася на особливий статус Донбасу.

Також портал Знай.ua писав, що "формула Штайнмайера" (принцип виконання Мінських угод, запропонований тодішнім міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмайером) обіцяє три сценарію в Україні.