Чинний Генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю "Цензор.НЕТ", опублікованому 19 серпня, заявив, що з п'ятим президентом України Петром Порошенком має "добрі людські стосунки".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"У мене були хороші партнерські стосунки з Порошенком у парламенті. У мене і зараз зберігаються з ним хороші людські стосунки. Але там, де він неправий, я казав "ні", і досить часто – у радикальних виразах", – заявив він.

Луценко додав, що на початку його каденції були люди, які називалися "великими друзями Порошенко", від його імені пробували вплинути на прокурорів областей. Однак він ніяких незаконних, політично мотивованих вказівок і прохань не виконував.

Генпрокурор Юрій Луценко

Популярні новини зараз

"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

"Не було жодного випадку, коли я закрив справу по проханню кого-небудь. Для цього потрібно не тільки юридичну освіту. Воно, звичайно, важливе, я це визнаю. Але для того, щоб зламати каральну систему і спробувати привчити підлеглих, що закон один для всіх, потрібна ще й політична незалежність. Вона у мене була і є", - наголосив очільник ГПУ.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Прокурори, виховані усім життям, що глава держави є главою держави, телефонують мені. Я кажу: "Дійте за законом, списуйте все на мене, це моя проблема". Потім вже приходили самі депутати просити, але з тим же результатом. Я це зараз розповідаю не для того, щоб хизуватися. Я просто пояснюю, чому пішов сюди. Я хотів змінити систему і змінив її, незважаючи на будь-який тиск", – підкреслив генпрокурор.

Як відомо, Луценко був призначений на посаду генпрокурора 12 травня 2016 року.

Юрій Луценко

Луценко також пригадав свій досвід у МВС і політиці, елементарне розуміння червоних ліній закону, за які заступати не можна.

"Табу номер один - державна зрада і допомога агресору. Табу номер два - хабарі і розкрадання держбюджету. Хто б на це не пішов - він ворог. Відповідаючи на дзвінки по цих 8 телефонах, я можу будь-кому сказати "ні". Відповідні рішення я ухвалював, не боючись ніякого впливу", - каже генпрокурор.

Нагадаємо, Луценко вирішив добити українців заявами про відставку: "Як тільки ...".

Як повідомляв Знай.uа Генпрокуратура викликала на допит кума і дружка Порошенка: Гонтарева і Філатов свідчитимуть.

Знай.uа писав, Луценку прийшов кінець: втеча Порошенка змусив Зеленського діяти жорстко.