Президент України Володимир Зеленський розкрив деталі своїх телефонних перемовин з російським президентом Володимиром Путіним, зазначивши, що західні партнери були проти них і лякали зняттям санкцій.

Про це він розповів в інтерв’ю, яке було опубліковане на Youtube-каналі Зе!Президент.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Не дай боже, якщо будуть прямі перемовини із Росією, то знімуться санкції. Я, чесно кажучи, цієї моделі не розумію, я був впевнений, що санкції вводяться не через мої розмови з президентом РФ, а санкції вводять через те, що у нас забрали Крим і що підтримують тимчасово окуповані території. Всі партнери України проти навіть того, щоб я подзвонив Путіну. Я вирішив подзвонити Путіну, тому що це питання, насамперед, України, наших громадян", - заявив Зеленський.

Зеленський переконаний, що Україна повинна дякувати західним партнерам за підтримку, за ті санкції, які вони вводять проти агресора в збиток своїм інтересам, однак також повинна мати власну думку.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Показати ще

Сама розмова з Путіним стосувалась звільнення полонених.

"Президент РФ мені сказав, що "я бачу вирішення питання полонених всіх на всіх". І я йому відверто сказав, що я з радістю, але є одна ситуація, справа в тому, що список наших всіх, тих хлопців, які перебувають саме на тимчасово окупованих територіях, не співпадає зі списком людей, які контролюють наші тимчасово окуповані території. Тому всіх на всіх ми обов’язково зробимо, але давайте спочатку повернемо всіх тих, хто є в Росії, є в Криму і почнемо з моряків", - зазначив український президент.

Нагадаємо, 11 липня Зеленський особисто зателефонував Путіну.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленський зміг витягти 15 моряків з пазурів Путіна

Також Знай.ua писав, Зеленський зателефонував канцлеру Німеччини - Ангелі Меркель.