Впродовж останнього року мітинги щодо створення гідних умов для власників авто на єврономерах відбувалися чи не найчастіше. Наразі важливим є не тільки питання доступної вартості розмитнення, а й впровадження космічних штрафів. Та наразі стало відомо, що Президент України також переймається цим питанням і вже вніс на розгляд відповідний Закон. Про це він повідомив під час зустрічі з активістами ГО "АвтоЄвроСила". Подробиці дізнавалися Знай.ua.

Зеленський: "Ми вирішимо за місяць це питання"

За словами керівника ГО "АвтоЄвроСила", вже з 22 серпня українці опиняться на межі виживання через величезні штрафи у 170 000 гривень за нерозмитнені "євро номери".

"Проблемою нерозмитнених автомобілів наразі займається дуже багато людей, бо це дуже важливо. Є таке питання, яке невідкладно має вирішитися: саме через місяць почнуться космічні штрафи і переслідування людей", – звернувся до Президента керівник ГО "АвтоЄвроСила" Олег Ярошевич.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

У відповідь Володимир Зеленський сказав, що знає про існуючі проблеми.

"Ми вирішимо за місяць це питання. Днями ми розглядали це питання і внесли невідкладний Закон", – повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Шанс вирішити проблему є на позачерговому скликанні

Тож дане питання має бути розглянуто вже 18 липня – саме в цей день, за ініціативи Президента, має відбутися позачергове засідання Верховної Ради.

"Ми позачергове скликання зробили, але не впевнений, що вони прийдуть", – наголосив Володимир Зеленський.

Аби забезпечити максимальну явку до зали Верховної Ради, керівник АвтоЄвроСили запропонував допомогти зібрати депутатів.

"Я можу зараз вийти до прямого ефіру на своєму блозі і попросити, щоб люди поїхали до своїх депутатів на місцях. І щоб вони в прямому смислі слова привезли їх до Києва, до Верховної Ради", – відзначив Олег Ярошенко.

Та з такими "кроками" Президент порадив бути дуже обережними.

"Ну, дивіться – дуже обережно, не порушуйте Закон. Потім ніхто не зможе допомогти", - зазначив Володимир Зеленський.

Тож зараз найголовнішими питанням є те, чи збереться необхідний для голосування кворум в сесійній залі.

Про подальший розвиток подій, читайте на порталі Знай.ua.