Така підстанція дасть додаткові 52 МВт електроенергії для жителів Київського району міста та дозволить забезпечити надійною електроенергією 5000 нових квартир та всю прилеглу інфраструктуру.

«ДТЕК діє в інтересах України та впроваджує кращі світові практики будівництва енергооб’єктів. Будівництво підстанції закритого типу 110/20 кВ - новий крок у розвитку енергетичного ринку України. Інвестиції в будівництво складають близько 290 мільйонів гривень», – розповів генеральний директор ДТЕК Одеські електромережі Олександр Фоменко.

За його словами, унікальність підстанції «Чубаївка» полягає у рівні напруги 20кВ, під яким електроенергія передається та розподіляється у мережі, замість розповсюджених в Україні 6кВ та 10кВ. Подібні підстанції вже є у Німеччині, Нідерландах та інших європейських країнах.

«Найбільш економічним способом передачі електроенергії є її «відправка» лініями більш високої напруги. Щоб краще зрозуміти, чому це вигідніше, уявіть, що ви включили шланг з водою: чим вищий тиск, тим менші втрати води», - пояснив Олександр Фоменко.

Як повідомляють в компанії, підстанція «Чубаївка» відповідатиме усім вимогам будівництва в сучасних містах. Вона буде невеликого розміру, 27х36м, але потужною. За своєю конструкцією вона буде «закритого» типу. Тобто усе обладнання енергетики встановлять у спеціальній будівлі, що надійно захистить його від негативного впливу погоди.

Популярні новини зараз

Астролог побачив у травні "лихо" для України

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Підстанція буде працювати у режимі управління з диспетчерського пульту, без участі чергового персоналу. Це дозволить швидко фіксувати аварійні порушення і усувати їх наслідки без відключень клієнтів від енергопостачання.

В компанії кажуть, що одним із пріоритетних завдань ДТЕК є збереження навколишнього середовища. На новому об'єкті компанія планує установку вакуумних вимикачів, що є дружні до навколишнього середовища і відповідають найвищим вимогам протипожежної безпеки. На підстанції буде використано кабель із зшитого поліетилену. Це дозволить не тільки мінімізувати втрати в мережах, але і забезпечити екологічність завдяки відсутності витоку масла і забруднення навколишнього середовища при пошкодженні.