Ряд телеграм-каналів і одеських сайтів розмістили інформацію про те, що почесний президент Одеської юридичної академії, почесний громадянин Одеси та Одеської області, кандидат на пост мера Одеси Сергій Ківалов перед виборами примудрився вляпатися в черговий скандал, пишуть Известия.

Йдеться про забудову 6 га одеських схилів елітними котеджами. У 2009 році Ківалов отримав земельну ділянку прибережної зони під будівництво гуртожитку для студентів Міжнародного гуманітарного університету, президентом якого, власне, і є Сергій Ківалов. До речі, на цій же території розташовані його особисті апартаменти, в народі іменовані «Замок Гаррі Поттера».

Згідно з ескізним проектом, спальні гуртожитки університету більше нагадують елітне житло, ніж скромну студентську обитель. Виявилося - не здавалося. Бо, як стверджують автори телеграма, на ділі з'ясувалося, що це і будуть триповерхові елітні котеджі вартістю від 500 тисяч доларів за гуртожиток, тобто VIP-будинок.

Забудова планується вже на початок 2021 року. Зрозуміло, що провернути таку грандіозну справу без адмінресурсу дуже важко. Ось чому, як вважають спостерігачі, зараз для Ківалова завдання номер 1 зберегти позиції в місті і провести в міськраду свою партію. Як видається, саме з цієї причини Сергій Васильович вирішив боротися і за посаду міського голови.