28 вересня начальник апарату Одеської ОДА Денис Мусієнко повідомив у себе на сторінці в Facebook, що планує лобіювати будівництво дитячої обласної лікарні на півдні України: вже замовлена розробка передпроектної документації і запущений пошук нової локації.

Про це пише Політрада.

За інформацією джерела Політради з Одеської обласної держадміністрації, для будівництва нової лікарні, яка обійдеться бюджету в сотні мільйонів гривень, Денис Мусієнко планує залучити Київську компанію ТОВ»Антарес груп". За 7 років роботи даної будівельної компанії примітна саме географія проведених нею робіт відповідно до виграних тендерів - "Антарес груп" активно вигравала підряди в Болградському районі Одеської області і в Києво-Святошинському районі Київської області. Це в точності збігається з географією діяльності самого Дениса Мусієнка, який спочатку був депутатом Києво-Святошинського району Київщини і представляв інтереси громади Вишневого, а потім став головою адміністрації Болградської районної державної адміністрації Одеської області.

ФІРМА "Антарес груп" оформлена на братів Віталія та Володимира Литвинюків з міста Хмільник Вінницької області та мешканку міста Ірпінь Київської області Катерину Пржеміску. Перший тендер фірма отримала тільки в 2017-му, побудувавши за 17,5 млн гривень менш ніж за вісім місяців дитячий спорткомплекс в місті Вишневе, дах якого впав під першим снігом через півроку після відкриття і мало не покалічила дітей. Це не завадило згодом фірмі крім підряду на облаштування альтанки з бюветом у сквері «Небесної сотні» вартістю 1 390 000 грн в Вишнево, отримати ряд будівельних підрядів від різних установ Болградського району Одеської області на суму 15 530 000 грн.

"Зараз, коли Мусієнко – голова апарату Одеської ОДА з 2019 року і налагодив дружбу з новою владою, пов'язані з ним Будівельні компанії можуть отримати доступ до тендерів вже на сотні мільйонів гривень. Єдина проблема, яку він сподівається найближчим часом утрясти – це судові процеси, в яких компанія фігурує як учасник шахрайської схеми приховування податків і як відповідач у судовому процесі з повернення грошей за будівництво спортивного майданчика в Болградському районі, бо там каламутна історія: гроші отримала ця компанія, а побудувала інша, з якою навіть договору не було», - розповіло джерело в Одеській ОДА.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Так, дійсно, ще в червні 2020 року тривало судове слухання, згідно з яким Васильківська сільрада Болградського району перерахувала на рахунок ТОВ "Антарес груп" в якості завдатку грошові кошти в загальному розмірі 1,5 мільйона гривень, а компанія зобов'язувалася завершити будівельні роботи або повернути грошові кошти, проте ніяких будівельних робіт не виконала і гроші не повернуті. Тепер сільрада ось уже три роки намагається в судовому порядку витребувати гроші платників податків назад.

Так само компанія "Антарес груп" є фігурантом кримінального розслідування у справі про створення фіктивних компаній і приховування від податків за допомогою злочинної схеми, в результаті якої податки не нараховувалися і не сплачувалися, а кошти, які в рахунок сплати податків підлягають направленню до державного бюджету, насправді незаконно переводилися в готівку, минаючи при цьому систему оподаткування України.

Більш того, станом на серпень 2020 року у компанії існує податкова заборгованість в 674 730 грн. Джерело з ОДА запевняє, що Денис Мусієнко до початку оголошення тендерних торгів (що займе близько півроку – не менше), планує погасити податковий борг компанії і вирішити судові проблеми, щоб вона змогла взяти участь у багатомільйонному замовленні на будівництво Дитячої лікарні.

При цьому, якщо проаналізувати декларацію чиновника за 2015-2019 роки, то вони всі однакові — там тільки 1000 кв.м землі у Вишгороді, офіційна зарплата, а в розділі Фінансові активи — борг у 810 тис. гривень. Сума боргу теж рік від року не змінюється, хто повинен Мусієнко таку суму грошей і не віддає - не вказано. Так само в декларації Дениса Мусієнка не вказано елітний позашляховик, на якому, за інформацією нашого джерела, він щодня їздить на роботу.