Одесу в понеділок, 23 березня, очікує хмарна, похмура погода. При цьому опадів не буде, повідомили на сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в Одесі досягне 3-7 градусів тепла, а вночі опуститься до 5 градусів вище нуля.

найтеплішим цей день в Одесі був в 1946 році, тоді повітря прогрілося до 20,5 градусів тепла. А надзвичайно холодним – в 1958 році, тоді мороз перевищив 8,1 градус нижче нуля.

За народним прогнозом погоди у цей день, 23 березня, шанувалися священномученик Кіндрат (Кодрат) і Василина Указательница. Раніше вважалося, що на Василини тумани гризуть весняний сніг – це вказувало на швидкий прихід тепла. Крім того, тумани вказували на суху, теплу і комфортну погоду в середині травня. Якщо на траві з'являвся ранковий іній, то на Ісакія Змійовика, якого відзначали 12 червня, дощитиме і похмуро. Важкі темно-сині хмари на небі обіцяли потепління та сильні зливи. Якщо у кого-то без застуди починався нежить і ніс переставав нормально дихати, то говорили, що це до сирої і холодної погоди.

Крім того, 23 березня вперше в році бували грози. Для рибалок важливим знаменням були струмки талої води, що стікають в ополонку – у такому разі чекали хорошого улову плотви.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.