Весь день 22 березня буде для одеситів хмарним. З ночі зарядить дощ, але ближче до обіду він повинен закінчитися. Про це розповіли на сайті Sinoptik.

У цей день температура повітря в Одесі досягне 5-9 градусів тепла, а вночі трохи похолодає - до 7 градусів вище нуля.

Найтеплішим цей день був в 1974 році, тоді повітря прогрілося до 20,9 градусів тепла. А найхолоднішим – в 1956 році, тоді морози перевалили за 7 градусів нижче нуля.

За прикметами наших предків, в цей день, 22 березня, відзначали Сорок Сороків – свято на честь чотирьох десятків мучеників, які постраждали за віру в Севастійському озері.

У народі цей день називали Сороки – свято другої зустрічі весни, коли птахи повертаються з теплих країв. Першу зустріч відзначали на Масницю. Вважалося, що цього дня повертаються в свої гнізда 40 різних птахів. Першим прилітає жайворонок – тому дітям пекли спеціальну здобу у вигляді цих птахів, з якої малюки бігли за село і співали веснянки, закликаючи сонце гріти сильніше. День збільшується, стає довше, «с вночі місцями змінюється».

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

На думку наших предків, що погода в цей день вказує на те, якою буде Петрівка – сенокосный період з 12 липня.

Як повідомляв Знай.ua, складно добиратися на роботу під час карантину не лише лікарям, але і працівників продовольчих магазинів. Тому популярним супермаркетам, в яких працює багато персоналу, доводиться змінити графік роботи. Ми розповіли коли вони тепер будуть відкриті.

Також Знай.ua писав, після введення карантину багатьох українців почали звільняти з робіт або змушувати писання заяву самим, але це не законно. Українським працівникам розповіли, куди звертатися для захисту своїх прав.

Нагадаємо, зараз у багатьох людей буде чимало вільного часу, особливо у студентів і школярів. Але цей час можна зайняти весело – багато ігор тепер безкоштовні.