У Хмельницькій області священика ПЦУ підозрюють у крадіжці з храму дорогих речей.

Про подробиці події розповідає видання "РЕЛІГІЙНА правда", посилаючись на коментар благочинного Деражнянського району Петра Байда, який тимчасово є настоятелем Свято-Михайлівського храму.

Повідомляється, що в храмі села Галузниці Хмельницької області сталася крадіжка – невідомий вкрав Євхаристійний набір, який коштує чималу суму грошей. Громадськість підозрює у злодіянні колишнього священика УПЦ МП Олександра, який раніше керував Церквою.

Петро Байда зазначив, що пропала в тому числі золота лжиця – ложечка, якій причащають на службі. Як з'ясувалося, пропав цілий Євхаристійний набір, в який входить не тільки лжиця, а й чаша, дискос, звездица і Копіє.

Євхаристійний набір / скріншот з відео

Популярні новини зараз

ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

І тим не менш, незважаючи на сумну новину, жителі Галузниці дуже емоційно відреагували на повернення в храм. Справа в тому, що церква перебувала на ремонті протягом 2-х років і служби в ній не проводилися.

Вже на Водохреща 2021 року в храмі святили воду. У найближчому майбутньому до церкви хочуть запросити керівника Хмельницької єпархії митрополита Антонія, щоб провести торжество і благословити храм святою водою. Також буде проведена перша божественна літургія.

Нагадаємо, що з Харківського храму вкрали дорогоцінну ікону.

Як повідомляв портал Знай.иа, Епіфаній відшукав у Біблії пророцтво для України 100-річної давності.

Також Знай.иа писав, що на Львівщині у місті Стрий сталася пожежа: загорівся дерев'яний храм блаженного Священномученика Йосафата Коцилівського (УГКЦ).