Лебеді-шипуни влаштували святкову "вечірку" на Хмельницькій АЕС. Відлітати у теплі краї вони не збираються свідомо, і рятувати від холоду їх не потрібно.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла експертка з птахів Ганна Кузьо, і опублікувала низку світлин довгошиїх красенів.

фото Facebook, Ганна Кузьо

"Лебідь-шипун оселяється на ставах та озерах різного розміру по всій Україні.
Зараз це звичайний гніздовий вид водно-болотних угідь в Україні і його чисельність зростає щороку. Зимують лебеді також щороку у більшій кількості.

фото Facebook, Ганна Кузьо

Взимку лебедя-шипуна також нерідко можна побачити на незамерзлих водоймах. Людям здається, що птахи не мають залишатися на зиму і намагаються всіляко їх “рятувати”. Насправді лебеді є умовними мігрантами й можуть успішно зимувати на території України. Полетять вони тоді, коли відчують брак корму, або якщо плесо почне затягуватися кригою", - розповідає Ганна.

Тим часом мандрівник з Прикарпаття Мирон Мірецький пересувався по гірському масиву Горгани, де зустрів двох рисей фото яких опублікував на своїй сторінці в соцмережі Facebook. Сфотографувати тварин чоловік зміг 3 січня, проте точну локацію він не вказав, щоб на їх слід не змогли вийти браконьєри.

Також портал Знай писав, що набережну Ужгорода облюбували білосніжні красені - в теплі краї не заманиш. Чотири Лебеді оселилися цього року в річці Уж. Гуляючи по головній набережній міста можна спуститися до річки і побачити впритул білих птахів.

Також портал Знай писав, що Дмитро Комаров зі Світу навиворіт знайшов "короля змій" і пробрався на ферму на даху хмарочоса.