В лікарню в Хмельницькій області завезли унікальне обладнання, яке може врятувати життя десяткам людей. Про це повідомляє видання podillyanews.com.

Шепетівська центральна районна лікарня завдяки небайдужим людям змогла нарешті отримати сучасне обладнання для лікування хворих коронавірусом пацієнтів. Збір коштів на апарат штучної вентиляції легенів був організований Благодійним фондом “Зміцнення громад”. Волонтери оголосили про необхідність зібрати кошти на придбання дорогого апарату ще в кінці березня, і ось днями лікарня змогла отримати апарат ШВЛ у своє користування.

Збір був організований в рамках благодійної акції “Здолаємо коронавірус разом!” і з ініціативи місцевої підприємниці Завістовської Наталії. Так, в Шепетівську лікарню був доставлений апарат ШВЛ українського виробництва фірми “UTAS” експертного класу “ЮВЕНТ Т”.

Вартість апарату склала ні багато ні мало 721 тисячу гривень, з яких монітор до нього обійшовся у майже 100 тисяч. Загальна ж сума, яку вдалося зібрати волонтерам склала трохи більше 823 тисяч гривень. Повідомляється, що гроші будуть розподілені між відділеннями і будуть витрачені на придбання необхідних препаратів: частина товарів вже оплачена, а частина - в процесі, повідомляють у благодійному Фонді.

Нагадаємо, львівські медики розкрили правду про боротьбу з вірусом, пацієнти висмоктали всю кров: "Не вірять, хамлять"

Популярні новини зараз

Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Як повідомляв Знай.uа, на Прикарпатті китайський вірус скосив всю сім'ю, тижні страху і страшних випробувань: "Ридала в трубку"

Також Знай.uа писав, що китайський вірус "обезголовив" село на Закарпатті