36-річна жителька Хмельницького Марина Н. кілька років пропрацювала касиром у залі ігрових автоматів. Жінка відмовилась назвати своє прізвище, відмовилася і сфотографуватися, проте погодилась детально розповісти про свою роботу касиром.

Марина влаштувалася на цю посаду адже на той час там була гідна заробітня платня. Але вона навіть не могла уявити, свідком яких жахливих подій їй доведеться стати.

Її робочий день починався з прийому каси. Після нічної зміни, грошей у касі було чимало, адже азартні гравці не зупинялися до того часу, поки не програвали практично все. Інколи здавалося, що люди, котрі приходили до зали, ментально нездорові. Усю ніч вони сиділи перед автоматами і натискали одні і тіж кнопки в очікуванні виграшу. Бувало таке, що омріяний виграш таки випадав, але людина замість того, щоб забрати гроші і піти додому, продовжувала грати далі. І грала до тих пір, поки не програвала все і вся.

Коли гроші закінчувалися, а вони обов'язково закінчувалися, клієнти підходили до касира і просили дати зіграти ще раз, пропонуючи в якості плати цінні речі: обручки, золоті прикраси. Ось тільки касирам було заборонено брати оплату в такому вигляді. Тоді клієнт йшов у найближчий ломбард і здавав коштовності за безцінь. Повертався у зал і знову починав програвати.

Бували клієнти, які приходили, програвали невелику суму і йшли. Але через деякий час вони ставали заручниками ігрових автоматів і починали програвати все більше і більше грошей.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Були серед азартних гравців і жінки, хоча частіше все ж грали чоловіки.

Марина бачила як люди змінювалися прямо на очах. Спочатку до залу приходив заможний, впевнений у собі чоловік, а вже через декілька днів він перетворювався на хворобливу людину з нездоровим блиском в очах. І це ще не найгірше – бувало, що гравців калічили. Адже, програвши все, вони брали гроші у кредит, а повернути борг не могли, адже все програвали майже миттєво. Замкнений цикл. Люди втрачали машини і квартири.

І все ж були такі, яким вдавалося перемогти цю біду. Таким людям допомагали люблячі батьки, сім’я, друзі, які докладали максимум зусиль, щоб допомогти справитися з проблемою. Але таких людей були одиниці. Більшість клієнтів ігрових автоматів – це люди з поламаними долями.

Марина вважає, що заборонити та закрити ігрові автомати було вірним рішенням і не може зрозуміти, чому влада знову хоче це дозволити. Невже оті гроші, які підуть в бюджет, важливіші за людські долі? – підсумовує жінка.

Нагадаємо Знай.ua писав, що у Хмельницькому під час перевірки СІЗО виявили численні порушення.

Як повідомляв Знай.uа, врятував друга від смерті – у Тернополі чоловік підняв місто на вуха через погрози товариша покінчити з собою

Також Знай.uа писав, що у Хмельницькому "чорні будівельники" захопили кладовища - цеглини на могилах