У Хмельницькому співробітники СІЗО поділилися «подарунками», які передають рідні та друзі укладеним. У передачах знайшли телефони та інші заборонені предмети. Їх надійно заховали у продуктах харчування та замаскували. Однак фокус не вдався, пише Поділля.

Подарунки для ув'язнених Фото: Поділля

На днях співробітники Хмельницького СІЗО виявили дивну передачу для одного з ув'язнених. У пластиковій ємності з жиром були заховані надувні кульки з сухими дріжджами.

Також співробітники виявили в одній із посилок з міста Красилів в упаковці з манною крупою був виявлений мобільний телефон із зарядним пристроєм. Обидва пристрої були вилучені.

подарунки для ув'язнених Фото: Поділля

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

згідно з Кримінальним кодексом передача заборонених предметів затриманим є адміністративним правопорушенням. Тому у відношенні тих, хто передавав такі «подарунки» будуть порушені справи, а матеріали передані в суд. За це загрожує попередження або штраф у розмірі 15-25 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Також передбачається, що заборонені предмети будуть конфісковані.

Варто відзначити, що в Хмельницькому СІЗО перебувають ув'язнені, яким необхідна медична допомога, але їм вона не виявляється. За даним фактом триває розгляд, а ув'язнені готові влаштувати бунт. Також ув'язнені не отримують допомоги адвокатів. Ці та інші порушення були зафіксовані.

Нагадаємо Знай писав, що у Хмельницькому під час перевірки СІЗО виявили численні порушення.

Знай повідомляв, що в Чернігівському СІЗО назрів бунт з-за нелюдських умов утримання.

Нещодавно Знай передавав, що тернополянка розповіла про те, як потрапила в польську тюрму.