У Хмельницькому СБУ затримали співробітника наологовой служби, якого підозрюють у торгівлі персональними даними українців. На думку співробітників СБУ він передавав дані на окуповані території «ЛДНР». Про це пише Факти.

Підозрюваним виявився колишній співробітник Головного управління фіскальної служби у Хмельницькій області. Він організував групу, яка збирала і передавала дані з обмеженим доступом. Дані виходили з інформаційних баз ГФС.

Обшуки в ГФС в Хмельницькому Фото: СБУ

До складу групи входили як колишні, так і діючі співробітники податкової служби. Співробітники СБУ затримали організатора злочинної групи під час передачі інформації по статті 208 Кримінального кодексу України. Також правоохоронці перевіряють використання цього каналу передачі даних на предмет користування ним терористами «ЛДНР». Під час обшуків були вилучені технічні засоби передачі даних – комп'ютерна техніка, а також флэшнакопители.

Обшуки в ГФС в Хмельницькому Фото: СБУ

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Правоохоронці порушили справу за статтею 361-2 (Несанкціонований збут або розповсюдження інформації з обмеженим доступом), статті 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка обробляється в електронно-обчислювальних машинах) КК України. Організатори угруповання вже отримали підозри. На даний момент слідчі шукають спільників, які могли допомагати передавати інформацію окупантам.

Нагадаємо, Знай писав, що підліток з Буковини продав персональні даними людей з різних країн світу.

Знай повідомляв, що у Львові взяли слідчого поліції, яка продавав персональні дані українців.

Нещодавно Знай на Дніпропетровщині чиновниця продавала дані українців "ліворуч".