Популярна спеція, яка використовується для надання пікантного смаку першим та другим стравам, а також випічці та десертам, може спровокувати галюцинації та інші симптоми. Чого краще не додавати багато у страви, розповіла експерт із харчування Наталія Мазурі у своєму telegram-каналі.

Мускатний горіх - це прянощі, які отримують з кісточок мускатного горіха. Ця спеція додається до різноманітних страв, випічки, десертів і навіть коктейлів. У ній міститься багато вітамінів, а також мінеральні елементи, антиоксиданти, клітковина, ефірні олії та багато інших. Але важливо врахувати, що користь у меленій спеції частково втрачається.

Спеції. Фото: скрін youtube

Втім, мускатний горіх має ряд неприємних побічних ефектів. Прянощі містить міристицин, який впливає на нервову систему і якщо не вгадати з пропорціями, то можуть виникнути галюцинації. Крім того, може виникнути нудота.

Спеції на ринку, скріншот відео

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Щоб уникнути неприємних наслідків, рекомендується додавати до 0,1 грама спеції на одну порцію. Також слід зазначити, що деяким людям мускатний горіх зовсім протипоказаний. Вживати його не можна вагітним, при серйозних психічних розладах, при грудному вигодовуванні та дітям молодше 3 років.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, українцям підказали, як не втратити "пам'ять" і не захворіти на деменцію: важливі поради для здоров'я.

Також наш портал інформував, кардіолог підказала, від чого вашому серцю щодня може бути все гірше і гірше: треба замислитися вже зараз.

Крім того, ми писали, проти сверблячки після укусу комах і для лікування подряпин: як ще можна застосовувати корисний мед.