Літо завжди щедро дарує нам поживні ягоди, а серед них особливе місце займає смачна та корисна малина.

Ця чудова ягода містить велику кількість вітаміну С, калію, магнію та інших корисних речовин. У поєднанні ці компоненти зміцнюють наш імунітет, покращують колір шкіри, сприяють роботі шлунково-кишкового тракту та сприяють виведенню шлаків із організму.

Ціни на малину. Фото: скрін youtube

Однак, на жаль, не всім рекомендується взагалі їсти малину через обмеження - вона може більше нашкодити, ніж дати користь.

За порадою дієтологів безпечна добова доза малини для здорових людей не перевищує 400 грамів. Вживання більшої кількості може призвести до проблем.

Популярні новини зараз

Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу

Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Крім того, загострення захворювань шлунково-кишкового тракту, таких як гастрит або виразки, рекомендується повністю утриматися від споживання малини.

Також слід утриматися від малини у разі проблем із нирками, оскільки вона може завантажувати їх через сечогінну дію. Малину не рекомендується вживати при діареї, запорі, подагрі, бронхіальній астмі та наявності поліпів у носі.

Важливо пам'ятати, що малина є потужним алергеном, тому, якщо у вас є алергія на інші ягоди, такі як полуниця, потрібно бути обережними і з малиною. Жінкам у третьому триместрі вагітності, а також при лікуванні препаратами, які розріджують кров, краще обмежити споживання малини.

Малина. Фото: скрін youtube

Також слід зазначити, що малина не підходить для тих, хто прагне схуднути, оскільки вона може спричинити апетит. Якщо ви плануєте зменшити калорійність вашого раціону, тимчасово виключіть малину або споживайте її разом з йогуртом або м'яким сиром.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, компоти та десерти будуть цілий рік: як правильно заморозити полуницю - перевірений спосіб

Як повідомляв "Знай.ua", швидко і без зайвих проблем: як почистити багато молодої картоплі

Знай.ua писав, шкода від квасу: хто може залишитися з прищами і підвищеним рівнем цукру