Згідно з результатами опитування серед більш ніж 2000 жителів США, 80% чоловіків та 69% жінок беруть свій смартфон із собою до туалету.

Ця тенденція не спостерігається серед пенсіонерів, з яких лише 11% беруть свій телефон із собою у вбиральню. Ізраїльські експерти докладно розглянули це питання та визначили п'ять причин, через які варто відмовитися від цієї "звички".

Пенсіонерка зі смартфоном. Фото: скрін youtube

Перша причина - незважаючи на те, що смартфони виглядають досить красиво, насправді вони є справжніми гніздами для мікробів. Дослідники з університету Арізони виявили, що на телефонах кількість мікробів перевищує кількість мікробів на кришці унітазу громадських туалетів у 10 разів.

Друга причина – ризик розвитку геморою. Лікарі попереджають, що тривале сидіння на унітазі може призвести до розвитку геморою. Рекомендований час, який можна провести на унітазі, становить 6-8 хвилин на день. Довше сидіння може призвести до перенапруги кишечника.

Популярні новини зараз

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Смартфон. Фото: Youtube

Третя причина – загроза для пацієнтів у лікарнях. Різні дослідження показали, що 75-94,5% смартфонів медичних працівників заражені різними мікробами, стійкими до антибіотиків. Незважаючи на те, що 87,5% медиків усвідомлюють, що за допомогою телефонів можуть передаватися інфекції, 57,5% з них ніколи не дезінфікують свої пристрої.

Четверта причина – смартфон не дає нам повністю розслабитись навіть сидячи на унітазі. І насамкінець, звичайно ж, варто нагадати про існуючий ризик, коли телефон може впасти в унітаз.

Нагадаємо, лише кілька правил: як убезпечити себе від укусу кліща під час прогулянки чи пікніка

Як повідомляв "Знай.ua", три ознаки онкології: можна визначити по обличчю

Знай.ua писав, кардіолог підказала, від чого вашому серцю щодня може бути все гірше і гірше: потрібно замислитися вже зараз