Влітку потрібно не лише їсти сезонні ягоди, а й встигнути їх заморозити, щоб варити компоти та додавати до десертів протягом року.

Господині звикли, що перед заморожуванням полуниці потрібно її помити, дати стекти зайвій воді та помістити у пакети. Але після такого способу є ризик, що замість цілих ягід ви отримаєте незрозумілу кислу масу бурого кольору, яка годиться тільки на компоти.

Полуниця, фото з pxhere

Щоб такого не сталося, слід враховувати важливі нюанси. Завдяки їм ягоди не злипатимуться один з одним і збережуть форму, смак і колір.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще
  • Полуниця – 1 кг. (краще підійде дрібна)
  • Цукрова пудра – 100 грн.

Як заморозити полуницю:

Полуницю ретельно миємо і видаляємо плодоніжки. Поміщаємо полуницю у пластмасове сито для стікання зайвої води на 5 хвилин. Важливо, щоб сито було саме пластмасовим, тому що у разі зіткнення з металом полуниця починає окислюватись і темніти.

Потім викладаємо полуницю сушитися на якусь поверхню, щоб ягоди не стикалися, залишаємо приблизно на 1 годину. Ягоди знімаємо, перевертаємо дошки та застилаємо їх харчовою плівкою.

Знову викладаємо полуницю на дошки і поміщаємо в морозильну камеру орієнтовно на 2 години. Після чого ягоди просто знімаються з дощок і поміщаються у пластикові контейнери.

Морозилка, фото apostrophe

Так як полуниця при заморожуванні втрачає свою насолоду, її слід посипати цукровою пудрою. Зберігати ягоду можна цілий рік, за температури -18 градусів.

Нагадаємо, аспірин, лимонна кислота та оцет: маленькі хитрощі, які допоможуть "продовжити життя" зрізаним квітам

Раніше ми писали про те, що група крові і певний одяг: ось за що вас люблять комарі