Проходить другий тиждень літа, на цьому етапі сезон черешні тільки починається. Для наших читачів, у яких на дачі або в приватному дворі є своє дерево з черешнями, з'явився дуже корисний список справ, якими можна зберегти ягоди від нападів набридливих птахів.

Птахи можуть "атакувати" черешню, коли ягоди ще не повністю дозріли. Важливо знати, що потрібно робити, щоб дочекатися соковитих стиглих ягід, а не ділити врожай із птахами.

Про це розповів один із українських дачників-блогерів, який постійно публікує свої поради у мережі YouTube.

Птахи на черешні, скріншот: YouTube

Часто птахи злітаються на гілки дерев, особливо вони люблять цю справу, коли поряд нікого немає, і не чути жодних звуків. Якщо тишу порушити, птахи бояться підлітати. Тому, щоб дочекатися стиглої черешні, садівники вішають на гілки дерева предмети, які можуть шуміти або шарудити.

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Показати ще

Це можуть бути пакети, фольга, брязкальця. Також допоможуть відлякати пернатих іграшки-вітрячки або CD-диски, які крутяться під час вітру і видають певні звуки.

Птахи на черешні, скріншот: YouTube

Найефективніший спосіб уберегти ягоди від птахів – це зробити укриття. Продається багато видів сіток, які не перешкоджають дозріванню ягід, але закривають доступ птахам.

Однак один із глядачів даного блогера вирішив заявити так: "Звуків вони не бояться. Зриваю я на дереві черешні, а воно сидить на гілці вище і ніяк не реагує на тебе. Поставив електричний потужний дзвінок з таймером (2 секунди дзвонить, 5 хвилин мовчить і так цілий день) у перші два дні ще це їх лякало, а потім перестали реагувати на цей дзвінок. Шпак нахабна пташка".

Нагадаємо, не сідайте ці овочі поряд з кабачками, а то без драників залишитеся: все, що потрібно знати про "зелененьких".

Раніше повідомлялося, урожай полуниці збере всі "лайки": перетворюємо ягоди на великі та солодкі за допомогою кислого молока.

Також, збільшуємо врожай картоплі втричі: схема, про яку навіть ваша бабуся мовчала.