Літо – найкращий час для пікніків та прогулянок на природі. Однак похід у парк чи ліс може закінчитися вкрай неприємною зустріччю з кліщами. Щоб убезпечити себе від можливого укусу, потрібно дотримуватись кількох правил, розповідає лікар-педіатр Ігор Мельник у Instagram.

Укус кліща не тільки неприємний сам собою, але й несе серйозну небезпеку для організму. Щоб зайвий раз не наражати себе на ризик під час прогулянок або пікніка, слід дотримуватися кількох простих правил.

Укус кліща. Фото: Youtube

Правильний одяг

На природу найкраще виходити у світлому одязі, який покриває максимальну площу тіла. Так, головний убір, штани та кофта з довгим рукавом істотно знизить ризик бути укушеним "кровососами".

Спеціальні засоби

У магазинах продається чимало засобів захисні від комах, зокрема кліщів. Засоби, що містять діетилтолуамід, зможуть знизити ризик укусу кліщів.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показати ще

Кліщ. Фото: Youtube

Прання речей

Повернувшись із прогулянки на природі, слід оглянути себе, щоб переконатися, що не причепився кліщ. Після цього потрібно випрати одяг, який був на вас. Миючі засоби та підвищена температура знищать кліща, якщо він зміг вчепитися за одяг.

Оглядайте вихованців

Кліща в будинок можуть принести і домашні вихованці, для яких ці комахи несуть не меншу небезпеку, ніж для людини. Після прогулянки слід оглядати свого улюбленця, а також застосовувати спеціальні засоби для захисту від кліщів.

Раніше портал Знай повідомляв, небезпека від укусу кліща: як розпізнати хворобу Лайма.

Також наш портал інформував, ужалила бджола: п'ять золотих правил, які полегшать біль та убережуть від алергічної реакції.

Крім того, ми писали, кліщі на гарматний постріл не підійдуть: як приготувати бюджетний, але ефективний спрей від "кровососів ".