Кардіолог Наталія Іванюк на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram вирішила розповісти про нездорові звички, які щодня можуть погіршувати здоров'я головного органу людини – серця.

Шкідливі звички, такі як куріння, вживання алкоголю, малоактивний спосіб життя та поїдання солодощів перед сном є факторами, які збільшують ризики серцево-судинних захворювань. Кардіолог стверджує, що коли пацієнт має ці звички, він одразу розуміє, що можуть виникнути проблеми із серцем.

Здоров'я серця. Фото: скрін youtube

Крім того, занадто багато солі в раціоні також негативно впливає на серце. Сіль міститься не лише у стравах, які ми готуємо самі, а й у консервах, соусах, ковбасах та інших продуктах. Її надмірне споживання призводить до набряків, підвищеного артеріального тиску та перевантаження нирок, судин та тканин організму.

Надмірна маса тіла підвищує АТ, рівень цукру в крові та рівень холестерину. Тому важливо завжди стежити за своїм індексом маси тіла та підтримувати його в нормі. І до самого артеріального тиску теж потрібно придивитися, тому що високі показники створюють ризик майбутніх інфарктів, інсультів та серцевої недостатності.

Популярні новини зараз

Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

здоровий сон, скріншот з відео

Також слід звернути увагу на пульс. Здорова людина має пульс у діапазоні від 60 до 90 ударів на хвилину у спокої. Відхилення від цих значень можуть свідчити про різні захворювання, такі як проблеми зі щитовидною залозою, шлунково-кишковим трактом, анемія та детринізація організму.

Нагадаємо, кому і навіщо потрібно приймати вітамін D навіть улітку, під сонцем: шкоди може бути не менше, ніж користі

Як повідомляв "Знай.uа", візит до стоматолога забезпечений: яких найпоширеніших помилок припускаються люди при чищенні зубів

Знай.ua писав, якщо набридли дезодоранти і мокрі сліди на одязі: правила, які допоможуть менше потіти влітку