Правильний раціон харчування - одна із застав міцного здоров'я. Особливо ретельно придивлятися до їжі необхідно людям похилого віку, адже існує ризик сильно нашкодити організму.

Наприклад, деякі супи та інша їжа можуть стати причиною появи каменів у нирках. Про це пише портал glamour.

Фахівці відзначають, що деякі люди люблять бульйон, зварений на кістки та вважають, що він корисний для організму. Насправді все зовсім не так. Продукти, що містять велику кількість пуринів, призводять до утворення каменів, тому регулярне вживання таких супів може відправити на лікарняне ліжко.

Суп. Фото: скрін youtube

Людям, які вже мають проблеми з нирками з раціону, слід прибрати такі м'ясні продукти як сосиски та ковбаси. Також потрібно обмежитися споживанням шпинату і щавлю. Всі ці продукти несуть небезпеку, адже містять глуманат натрію, підсилювачі смаку та щавлеву кислоту.

Популярні новини зараз

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Зменшити ризик утворення каменів у нирках, за словами фахівців, можна, вживаючи журавлинний сік, а також чай та каву. Крім того, рекомендується дотримуватися середземноморської дієти, що передбачає включення до раціону риби, молочних продуктів, фруктів та овочів.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше портал Знай повідомляв, доктор біологічних наук відповів, в якому м'ясі дуже багато небезпечних токсинів: могли не підозрювати цього.

Також наш портал інформував, викликають біль, блювання і навіть хронічну втому: лікар сказала, кому не можна їсти багато фруктів.

Крім того, ми писали, лікар підказав, як позбутися хропіння в домашніх умовах: більше ніяких безсонних ночей.